U MALOJ SUBOTICI ZAPOČINJE GRADNJA PROIZVODNOG I LOGISTIČKOG CENTRA HAIX Obuće

U MALOJ SUBOTICI ZAPOČINJE GRADNJA PROIZVODNOG I LOGISTIČKOG CENTRA HAIX Obuće

3. veljače 2009. godine održana je svečanost polaganja kamena temeljca kojom je HAIX Obuća obilježila početak gradnje novog proizvodnog i logističkog centra u Zoni poduzetništva Mala Subotica. Uz svih 430 djelatnika HAIX Obuće, otvorenju su prisustvovali i međimurski župan Josip Posavec, zamjenik župana Mladen Križaić, načelnik Općine Mala Subotica Josip Šegović i ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Slobodan Mikac.

 

HAIX Obuća je svjetski priznati proizvođač specijalizirane obuće za vojsku, vatrogasce, policiju i gorske službe spašavanja, čije matično poduzeće ima sjedište u Mainburgu u Njemačkoj. S proizvodnjom u Hrvatskoj, u unajmljenom proizvodnom prostoru u Čakovcu, započeli su 2005. godine. 

 

Kao što je u svom govoru na svečanosti naglasio direktor Franz Xaver Haimerl, započet projekt proširenja poslovanja dokazuje kako nisu jedno od poduzeća koja sele proizvodnju iz države u državu kako bi se uštedjelo koji cent. Osvrnuo se na svjetsku krizu na koju HAIX Obuća odgovara ovom investicijom od 4,67 milijuna € te utvrdio kako je to moguće jedino u Međimurju. Iskoristio je priliku da ponovo zahvali županu i Međimurskoj županiji na brzom izdavanju građevinske dozvole.

 

Novoizgrađeni objekt bit će površine 5 773 m2 u kojem će raditi 550 djelatnika, čime će nastaviti trend zapošljavanja. Završetak gradnje planiran je 1. srpnja ove godine, dok bi mjesec dana kasnije trebala započeti proizvodnja u novom prostoru.

 

HAIX Obuća je vlasnik 28 255 m2 zemljišta u Zoni poduzetništva pa je očito da su u Međimurju odlučili ostati te planiraju i drugu fazu proširenja u budućnosti.