U ACT-U PREDSTAVLJEN PROGRAM MLADI NA DJELU I POTPROGRAM ERASMUS

U ACT-U PREDSTAVLJEN PROGRAM MLADI NA DJELU I POTPROGRAM ERASMUS

28. siječnja 2013. u Autonomnom centru – ACT Čakovec održano je predstavljanje programa Mladi na djelu (Youth in action) i potprograma Erasmus. Predavanje su održale Ivana Kovačić i Ana Nahod iz Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba.

 

U uvodnom dijelu ukratko je predstavljena Agencija za mobilnost i programe EU, njezin djelokrug i ostali programi i inicijative koji su u fokusu djelovanja AMPEU.

 

U dijelu predstavljanja potprograma Erasmus (koji je dio programa za Cjeloživotno učenje) naglasak je bio na mobilnosti koje se kroz ovaj potprogram mogu realizirati. Riječ je o mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, studijskim boravcima, stručnoj praksi te intenzivnim jezičnim tečajevima. Posebno zanimljivo je bilo kod predstavljanja mobilnosti hrvatskih studenata, koje su realizirane kroz ovaj potprogram, sa zanimljivim fotografijama i opisima iskustava studenata u državama koje su izabrali.

 

Dio predstavljanja programa Mladi na djelu (Youth in Action) dao je sliku širokih mogućnosti koje ovaj program nudi prvenstveno mladim ljudima, neformalnim grupama mladih i udrugama kako bi izrazili svoje viđenje svijeta oko sebe, mogućnost da se izjasne o svojim lokalnim potrebama i interesima, da nauče nešto novo o drugim kulturama, različitostima, uspostave nove odnose, suradnje ili prijateljstva. Kroz ovaj program mladi mogu učiti o demokratskim procesima i tako postati aktivniji građani i doprinositi svojim iskustvom kvalitetnijem životu u svojoj zajednici.

 

Prezentaciju s predstavljanja programa možete preuzeti OVDJE .