TRODNEVNA RADIONICA UPRAVLJANJE INFORMATIČKIM PROJEKTIMA

TRODNEVNA RADIONICA UPRAVLJANJE INFORMATIČKIM PROJEKTIMA

Isporučiti proizvod ili uslugu na vrijeme, kvalitetno i u okvirima budžeta imperativ je svake organizacije koja želi opstati u dinamičkom i nepredvidljivom okruženju. Informatički stručnjaci imaju značajnu ulogu u pružanju podrške organizaciji u postizanju ciljeva jer omogućuju izgradnju kvalitetne informacijske podloge za donošenje informiranih poslovnih odluka. Na koji način to postižu? Koja su znanja potrebna? Među najvažnijima je svakako vještina upravljanja projektima koja je neophodna svima koji rade na projektima kao i onima koji im pružaju podršku. Stoga Međimurski IT Cluster, Međimursko veleučilište u Čakovcu i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u okviru projekta I3CT Crossborder Clustering organiziraju


TRODNEVNU RADIONICU
UPRAVLJANJE INFORMATIČKIM PROJEKTIMA
koja će se održati 4., 5. i 6. lipnja 2012. godine s početkom u 10,00 sati
u prostorijama Međimurskog veleučilišta u Čakovcu,
Bana Josipa Jelačića 22a, Čakovec (predavaonica 18)

Sudjelovanjem na ovoj radionici steći ćete tehničke i interpersonalne vještine koje će vam olakšati kvalitetno vođenje projekata. Kroz vježbe, praktične primjere i predavanja naučit ćete pravilno i realno strukturirati projekt. Naučit ćete koristiti učinkoviti alat za planiranje i upravljanje projektima koji će vam omogućiti vođenje jednog ili više usporednih projekata izbjegavajući neželjene situacije. Korištenje odgovarajućeg pristupa planiranju i provedbi projekata omogućit će vam kontrolu nad rokovima te učinkovito korištenje resursa u svim fazama provedbe projekata. Na radionici ćete se upoznati s uspostavom sustava kontrole koji omogućuju praćenje projekta te brže i učinkovitije donošenje odluka. Dobit ćete savjete za formiranje projektnih timova te prilagodbu stila upravljanja situaciji. Upoznat ćete se s motivacijskim strategijama te učinkovitim delegiranjem i uspješnim komuniciranjem unutar projektnih timova. U svim područjima koja će biti obrađena u radionici poseban naglasak bit će na primjeni stečenih znanja u projektima iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Program radionice:

4.6.2012.
Učinkovito upravljanje IT projektima
9,30 – 10,00
Registracija
10,00 – 11,30
–       Uvod – o projektima
–       Petodjelni model upravljanja projektima
–       Projektna dokumentacija
11,30 – 11,45
Odmor
11,45 – 13,15
–       Tehnike planiranja
–       Komuniciranje na projektu
–       Projektni timovi
13,15 – 13,30
Odmor
13,30 – 15,00
–       Interaktivne vježbe
 
5.6.2012.
Upravljanje rizicima tijekom vođenja IT projekta
10,00 – 11,30
–       Uvod – što su rizici
–       Identifikacija i kategorizacija
–       Evaluacija
11,30 – 11,45
Odmor
11,45 – 13,15
–       Određivanje prioriteta rizika
–       Definiranje preventivnih aktivnosti
–       Odgovor na nastanak rizične situacije
13,15 – 13,30
Odmor
13,30 – 15,00
–       Interaktivne vježbe
 
6.6.2012.
Upravljanje vremenom i delegiranje
10,00 – 11,30
–       Uvod – upravljanje vremenom i delegiranje
–       Tipični kradljivci vremena – identifikacija i kategorizacija
–       Mjere za unapređenje uporabe vremena
–       Učinkovita uporaba vremena
–       Rokovi i kontrola vremena
11,30 – 11,45
Odmor
11,45 – 13,15
–       Kako poboljšati korištenje vremena
–       Kako delegirati zadatke
–       Koje zadatke delegiramo
–       Kontrola delegiranih zadataka
13,15 – 13,30
Odmor
13,30 – 15,00
–       Interaktivne vježbePredavač: mr. sc. Predrag Pale diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Jedan je od pionira koji su se mikroračunalima počeli baviti još polovinom 70-tih godina prošlog stoljeća. Iako se bavio i bazičnim tehnologijama u računarstvu projektirajući i izvodeći računalni hardver i softver, operacijske sustave i računalne mreže, najveći dio dvadesetogodišnjeg profesionalnog rada proveo je u području primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Zamislio je i pokrenuo projekt uspostave Interneta u Hrvatskoj 1991. godine te je jedan je od glavnih arhitekata Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet-a, te nacionalnog središta za informacijsku sigurnost (CARNet CERT-a). Poučavanjem se počeo baviti kao nastavnik Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u ranim 90-tim, a od 1997. aktivno se bavi istraživanjem, razvojem i primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju. Tijekom karijere je pokretao i vodio raznolike projekte: od sasvim malih do nacionalnih, od kratkotrajnih do višegodišnjih, u najrazličitijim područjima ljudske djelatnosti. Svi su ti projekti pokretali veće ili manje promjene. Na radionici će stečena iskustva prenijeti polaznicima na zanimljiv i pristupačan način. 


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili  za sudjelovanje, ispunjeni prijavni obrazac pošaljite na adresu elektroničke pošte:  andjelko.vukoja@mit-cluster.hr. Krajnji rok za prijavu je 1. lipnja 2012. godine. Dodatne informacije o radionici možete dobiti i putem telefona pozivom na broj 098 939 2179.

>>>Prijavni obrazac<<<