TRENINGOM U BUGARSKOJ ZAVRŠEN NAŠ PRVI PROJEKT U SKLOPU PROGRAMA ERASMUS+

TRENINGOM U BUGARSKOJ ZAVRŠEN NAŠ PRVI PROJEKT U SKLOPU PROGRAMA ERASMUS+

bugarska_projektU tjednu od 18. do 22. svibnja 2015. tri djelatnice Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. sudjelovale su na treningu u Sofiji u Bugarskoj. Tema treninga bila je “Successful European Project Design“. Sudjelovanje djelatnica REDEA-e na treningu omogućeno je kroz projekt „Korak ispred“ financiranom od strane programa Erasmus+.

Program treninga sastojao se od niza praktičnih radionica i prezentacija. Teme koje su se obrađivale bile su usmjerene na razradu projekte ideje tj. pisanje i provedba projekata za Europske strukturne fondove, te projekata koji su usmjereni na projekte mobilnosti i strateškog partnerstva u sklopu Erasmus+ projekata. Radionice su bile osmišljene tako da na njima sudjeluju i gosti predavači, stoga su naše djelatnice mogle iz prve ruke čuti iskustva bugarskih kolega u prijavi i provedbi projekata. Dojmilo ih se predavanje Srednje škole za pekarsku i slastičarsku tehnologiju koja s velikim uspjehom i entuzijazmom već 10 godina provodi različite projekte usavršavanja za svoje učenike i nastavno osoblje iz Programa za cjeloživotno učenje i Erasmus+ programa. Također, imale su priliku razgovarati s predstavnicima Nacionalne agencije za programe EU i mobilnost u Sofiji koji su im iz pozicije ugovornog tijela dali korisne savjete za pripremu projekata strateških partnerstava u sklopu Erasmus+ programa. Trening je održan u organizaciji tvrtke Bulgaria Gateway Ltd.

bugarska_projekt_1Ovim treningom završava projekt „Korak ispred“. Glavni ciljevi projekta bili su usmjereni na povećanje kapaciteta znanja djelatnika REDEA-e, poput usvajanja inovativnih metoda podučavanja odraslih, poticanja poduzetničkog promišljanja, unaprjeđenja znanja o upravljanju turističkim i kulturnim destinacijama i poboljšanja prezentacijskih, metodoloških i andragoških vještina.

Projektom su sveukupno održane 4 mobilnosti (4 treninga), u Nizozemskoj, Grčkoj i Bugarskoj. Sudjelovanjem u projektu, osim povećanja kapaciteta znanja djelatnika, stekli smo i neprocjenjivo iskustvo kako prijaviti i provesti projekte mobilnosti, iz područja KA1 „Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja i osposobljavanja“. Iskustvo stečeno provedbom ovog projekta pomoglo nam je u prijavi prvog projekta strateškog partnerstva, u području KA2 „Strateška partnerstva u području mladih“ sa partnerima iz Italije, Španjolske, Francuske i Hrvatske.

Ukoliko trebate pomoć ili informacije vezane uz prijavu i provedbu projekata mobilnosti ili informacije vezane uz program Erasmus+, možete nam se obratiti putem telefona na 395 571, e-mailom naana.mikulic@redea.hr ili osobnim dolaskom.
Više informacija o programu Erasmus+ i vodič programa dostupan je na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Erasmus_LOGO