TRANSFER ZNANJA O ODRŽIVOM REGIONALNOM RAZVOJU KROZ PROJEKT RETHINK

TRANSFER ZNANJA O ODRŽIVOM REGIONALNOM RAZVOJU KROZ PROJEKT RETHINK

 

15. studenog 2013. u Varaždinu je održana početna konferencija projekta REThINK – REGIONAL TRANSFER AND INTEGRATON OF VET PRACTICES ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT. Kroz ovaj će se projekt stvoriti temelji za pozicioniranje regionalnoga razvoja kao važnog sektora u nacionalnom i međunarodnom strukovnom obrazovanju i njegovo usklađivanje s potrebama tržišta rada.


Projekt je podijeljen u 8 radnih paketa, a najvažniji outputi bit će razvoj novog programa za trenere regionalnog razvoja koji će imati tri modula (voditelje regionalnoga razvoja, suradnika u regionalnom razvoju i za pomoćnika voditelja), portal za učenje na daljinu usmjeren na dionike regionalnog razvoja te izrada strateškog dokumenta za nacionalnu i međunarodnu akreditaciju programa.


Ukupna vrijednost projekta je 278.870,64 eura, a financiran je u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, potprograma Leonardo da Vinci – Prijenos inovacija. Vodeći partner projekta je Agencija za razvoj Varaždinske županije AZRA, a ostali partneri su BLUEWATERS Environmental Conslutants iz Austrije, Zanstveno – raziskovalno središče Bistra Ptuj iz Slovenije, Agencija za potporu regionalnom razvoju Košice iz Slovačke, Kujawsko – Pomorskie regija iz Poljske te hrvatske razvojne agencije ZARA, ZACORDA, REDEA i PORA.


Projekt će trajati 24. mjeseca, a započeo je s provedbom 1. studenog ove godine.