TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC – ODOBRENO DODATNIH 26 MILIJUNA KUNA

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC – ODOBRENO DODATNIH 26 MILIJUNA KUNA

 

Javna ustanova REDEA je sudjelovala u još jednoj uspješnoj pripremi projekta i ponosni smo što će Tehničkoj školi Čakovec – Regionalnom centru kompetentnosti u strojarstvu biti omogućeni najkvalitetniji uvjeti djelovanja i suvremena oprema za rad! ČESTITKE! 

Tehničkoj školi Čakovec dodijeljeno je 26.191.548,75 kuna za daljnji razvoj Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu kojim se želi umanjiti nedostatak kvalificirane radne snage i podići kvaliteta strukovnog obrazovanja u području strojarstva.

Uz ravnatelja Tehničke škole Čakovec Dražena Blažeku, svečanom potpisivanju ugovora u petak, 3. srpnja, nazočio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, a dobivena sredstva bit će uložena u izgradnju i opremanje laboratorija, dodatnu edukaciju i nastavne materijale.

U veljači ove godine, Tehničkoj školi Čakovec odobreno je 29.993.165,98 kuna za unaprjeđenje infrastrukture, odnosno izgradnju i opremanje suvremenih prostora budućeg „Regionalnog centra strojarstva SJEVER – TŠČ“, koji će s novih 26 milijuna kuna biti završen.

Tehnička škola Čakovec razvija se u mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u području strojarstva, a uz partnere na projektu Međimursku županiju, Strojarsku i prometnu školu, Graditeljsku školu Čakovec, Srednju školu Oroslavlje, Srednju školu Krapina, Tehničku školu Daruvar, Sobočan-interijere d.o.o., Sveučilište Sjever i POU Algebra, škola će uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, mogućnost za inovativne metode poučavanja, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, usku suradnju s poslodavcima, edukaciju učitelja te više konkretne prakse koja će im omogućiti brži ulazak na tržište rada.

Projekt se 100% financira sredstvima fondova EU, a vrijednost mu je 56 milijuna kuna, od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj 29.993.165,98 kuna, a iz Europskog socijalnog fonda 26.191.548,75 kuna.

Više informacija pročitajte na internet stranici Međimurske županije.