SVEČANA DODJELA UGOVORA O BESPOVRATNIM SREDSTVIMA TEMELJEM PROGRAMA B LIGHT

SVEČANA DODJELA UGOVORA O BESPOVRATNIM SREDSTVIMA TEMELJEM PROGRAMA B LIGHT

U sklopu Gospodarskog foruma Grada Preloga održanog u petak, 29. studenog 2019. godine, dodijeljeni su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa B Light.

Ugovore je hrvatskim i mađarskim poduzetnicima uručio predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec kao predstavnik vodećeg partnera i koordinatora programa B Light. Uz HAMAG-BICRO, projekt se provodi u suradnji s regionalnim razvojnim agencijama s programskog područja. Program B Light s hrvatske strane obuhvaća Međimursku županiju, Koprivničko-križevačku županiju, Virovitičko-podravsku županiju, Osječko-baranjsku županiju, Varaždinsku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Požeško-slavonsku županiju te Vukovarsko-srijemsku županiju. S mađarske strane programom su obuhvaćene Zala županija, Somogy županija i Baranya županija.

B LIGHT je shema dodjele bespovratnih sredstava kojom se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.  Ovo je prvi i trenutno jedini program prekogranične suradnje putem kojeg se europskim sredstvima izravno financiraju poduzetnici za svoje razvojne projekte. Kroz program B Light poduzetnicima je dostupno ukupno 7,6 milijuna eura.

U tijeku je priprema punih projektnih prijava u sklopu 3. poziva natječaja B Light, s rokom dostave do 20. prosinca 2019. Očekuje se da će odabrani projekti u okviru 3. poziva biti implementirani u prvom kvartalu 2020. godine.