STUDIJSKI POSJET MAĐARSKOJ ŽUPANIJI ZALA KAO PRILIKA ZA UPOZNAVANJE SA SUSTAVOM TURISTIČKOG DESTINACIJSKOG MENADŽMENTA

STUDIJSKI POSJET MAĐARSKOJ ŽUPANIJI ZALA KAO PRILIKA ZA UPOZNAVANJE SA SUSTAVOM TURISTIČKOG DESTINACIJSKOG MENADŽMENTA

New Image

New ImageJedna od planiranih aktivnosti u sklopu prekograničnog projekta Joint planing CODE kojeg provodi REDEA zajedno sa Turističkom zajednicom Međimurske županije i mađarskim partnerima, bila je posjet primjerima dobre prakse koji se odnose na razvoj turističko-destinacijskog menadžmenta (TDM) na području zapadnog Balatona. Cilj ovog putovanja bio je dobiti saznanja o načinu na koji funkcionira  sustav TDM-a u Mađarskoj, a koji je tek u inicijalnoj  fazi razvoja na području Međimurske županije.

Prilikom dvodnevnog posjeta gradovima Keszthely, Hévíz i Gyenesdiás, obišla su se glavna i najuspješnija turistička odredišta. Mađarski stručnjaci su održali predavanja o marketingu, managementu i razvoju zapadnog Balatona, o važnosti i budućem razvoju  Feštetićeve palače u Keszthely-u, o turističkom razvoju grada Hévíza, o rezultatima turističkog razvoja temeljenog na pristupu „odozdo prema gore“ i TDM sustavu u Gyenesdiás-u te o Balatonu kao brendu, Prisutnima su prezentirani i planovima za budućnost te su okvirno dogovorena i područja buduće suradnje.

 

Ovaj studijski posjet i uvid u TDM sustav  u praksi bio je predstavnicima REDEA-e i Turističke zajednice Međimurske županije od neizmjerne važnosti za daljnje usmjeravanje izrade Strateškog marketinškog plana razvoja turizma u sklopu projekta Joint Planning CODE. Također, mađarski primjeri dobre prakse pomoći će u daljnjoj razradi sustava za upravljanje turističkom destinacijom Međimurske županije.