ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE DR. ANTE PETERLIĆ PONOVO U ČAKOVCU

ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE DR. ANTE PETERLIĆ PONOVO U ČAKOVCU

Nakon vrlo uspješne 13. Škole medijske kulture održane u kolovozu 2011. godine u prostorima Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje i Centra za Kulturu, Čakovec je domaćin ove jedinstvene škole i ove godine. Organizator je Hrvatski filmski savez, na županijskoj razini pokrovitelji su Međimurska županija i Centar za kulturu Čakovec dok su partneri u programu Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o. i Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama, kao i voditeljima filmskih i videodružina. Prema preporuci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Škola medijske kulture vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama.

Ove godine će se po prvi put u okviru Škole organizirati radionica za digitalizaciju i digitalnu restauraciju čime organizatori škole ostaju dosljedni svojoj ideji organiziranja jedne nove radionice svake godine.

Detaljne informacije o školi i programu možete naći ovdje:

14. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić