SEMINAR NA TEMU RURALNOG RAZVOJA U NIZOZEMSKOJ

SEMINAR NA TEMU RURALNOG RAZVOJA U NIZOZEMSKOJ

niz_travanj_2U tjednu od 5. do 11. travnja 2015. dvije djelatnice Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. sudjelovale su na treningu u Nizozemskoj. Tema treninga bila je “Enviroment, tourist and cultural destination“. Sudjelovanje djelatnica REDEA-e na treningu omogućeno je kroz projekt „Korak ispred“ financiranom od strane programa Erasmus+.

Trening se sastojao od niza terenskih posjeta čiji je cilj bio upoznavanje s najboljim primjerima prakse razvoja turizma zahvaljujući korištenju kulturne i prirodne baštine. Djelatnice REDEA-e saznale su više o tome kako se kroz korištenje sredstava iz EU fondova, ali i značajnim nacionalnim doprinosom, mogu revitalizirati ruralna područja kroz razvoj turizma te o inovativnim idejama i trendovima u razvoju turizma. Posjetile su neke od najznačajnijih primjera kulturne i prirodne baštine u regiji Drenthe u Nizozemskoj, poput gradova Groningena, Assena i Orveilta, tvrđave Bourtagne, vjetrenjače „De Wachter“ u Zuidlarenu, park prirode Boomkroonpad i najveći cvjetni vrt na svijetu Keukenhoff.
niz_travanj_3Trening je održan u organizaciji tvrtke Quarter Mediation.
Glavni ciljevi projekta „Korak ispred“ usmjereni su na povećanje kapaciteta znanja djelatnika REDEA-e, poput usvajanja inovativnih metoda podučavanja odraslih, poticanja poduzetničkog promišljanja, unaprjeđenja znanja o upravljanju turističkim i kulturnim destinacijama i poboljšanja prezentacijskih, metodoloških i andragoških vještina.
NIZ-TRAVANJ1Projektom su planirane 4 mobilnosti (4 treninga), a nakon održana dva treninga u Nizozemskoj i jednog u Grčkoj, preostaje još jedan trening u svibnju u Bugarskoj na temu „Successful European project design“.
Prijašnje izvještaje s održanih treninga možete pročitati ovdje:
siječanj 2015., Nizozemska
ožujak 2015., Grčka

Erasmus_LOGO