SEMINAR: ALATI USPJEŠNOG MENADŽERA

SEMINAR: ALATI USPJEŠNOG MENADŽERA

Jednodnevni seminar ALATI USPJEŠNOG MENADŽERA održat će se u Čakovcu, 12.11.2009. u 10:00 sati, u prostorijama REDEA-e, Bana Josipa Jelačića 22 (prostor bivše vojarne, zgrada bivšeg zapovjedništva).

Opis seminara: Svaki uspješan menadžer je poseban, ali ako uspoređujemo njihov razvoj i vođenje zaposlenika – moguće je naći zajedničke činitelje uspjeha. Zajednički su im načela, metode, alati, tehnike i crte ličnosti. U inozemstvu im je zajedničko visoko obrazovanje, u mladosti posvećenost honorarnim poslovima, dolaze iz običnih radničkih obitelji, aktivno slušaju savjete mudrijih, okružuju se sposobnim ljudima i slično. Kod nas je situacija nešto drugačija, ali ipak možemo definirati što sve čini uspješnog menadžera u Hrvatskoj, kakav on mora biti i koje zadatke mora obavljati kako bi poduzeće uspjelo na tržištu.
 
Sadržaj: Uspješan menadžer je svjestan potrebe cjeloživotnog učenja i razumije kompleksnost svoje uloge koja se odnosi na planiranje, organiziranje, vođenje, upravljanje ljudskim potencijalima i kontroliranje. Menadžer mora imati osjećaj za rad s ljudima, mora znati motivirati i inspirirati, ali i uspješno rješavati konflikte u timu, te poticati timski rad. Mora vidjeti dugoročne ciljeve poduzeća i znati oko sebe okupiti ljude koji će zajedno s njim omogućiti organizacijsku učinkovitost i uspjeh na tržištu.
 
Na ovom seminaru saznat ćete više o situaciji, praksi i mogućnostima unapređenja poslovanja. Prvi korak prema uspješnoj organizaciji je usavršavanje znanja i vještina menadžera, ali i zaposlenika, te usmjerenost prema timskom radu.
 
Sudionici ove radionice naučit će i:
  • Koji su ciljevi i alati učinkovitog menadžera
  • Kako funkcije menadžmenta omogućavaju izgradnju temelja za organizacijsku učinkovitost
  •  Proces i praksu planiranja i postavljanja ciljeva koji omogućavaju organizacijsku učinkovitost
  • Kako kroz razvoj motivacijskih strategija i kvalitetnog vođenja osigurati jači angažman suradnika
  • Koji alati omogućavaju učenje u organizaciji
  • Menadžerske vještine važne za ostvarivanje rezultata te način njihove procjene,razvijanja i  usavršavanja
  • Što obuhvaća rad s ljudima, kao najvažniji aspekt menadžerskog posla
  • Koje zadatke mora obavljati svaki uspješan menadžer
Voditelj seminara je Mr. sc. Elvira Mlivić Budeš.
Seminar organizira REDEA u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva.
 
Cijena za polaznike je subvencionirana i iznosi 200,00 kn + PDV po polazniku.
 
Molimo Vas da za prijavu sudjelovanja kliknete ovdje, a za dodatna pitanja kontaktirajte REDEA-u na tel. 040/395-560 ili na e-mail adresu: redea@ck.t-com.hr