SEED MONEY FACILITY

dtp_logoProgram je osmišljen u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje i nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji doprinose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije.

Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. – 2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu projektnih prijava. Prema provedbenom okviru specifičnog cilja 4.2., pokreće se poziv na dostavu projektnih prijedloga za Seed Money Facility (SMF). Seed Money Facility je instrument namijenjen pružanju podrške razvoju transnacionalnih projekata usklađenih s prioritetnim područjima Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR), neovisno o financijskom instrumentu u sklopu kojeg će se provoditi projekt.

U sklopu ovog poziva koristiti će se pojednostavljeni postupak prijave, a detaljne uvjete i rokove možete pronaći na sljedećoj poveznici http://www.interreg-danube.eu/uploads/media/default/0001/09/8377cbca25d729fe72b127752caf0fc144bc56f4.pdf. Objavu, relevantne informacije o pozivu i svu dokumentaciju potrebnu za pripremu i prijavu projekta možete preuzeti s programske mrežne stranice http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/seed-money-facility-call.

Poziv će biti otvoren od 2. listopada 2017. a prijavni obrazac i njegovi prilozi moraju biti dostavljeni putem eMS sustava najkasnije do 7. prosinca 2017. u 15:00h. Prijavni obrazac treba opisati stratešku važnost dostavljene teme u odnosu na prioritetna područja EUSDR-a. Postupak prijave i odabira, kao i postupci provedbe detaljno su prikazani u SMF Programskom priručniku (SMF Programme Manual). Među ostalim obvezama i zahtjevima prihvatljivosti, podnositelji projektnog prijedloga moraju dostaviti i Izjavu o usklađenosti potpisanu od strane relevantnih Koordinatora prioritetnih osi EUSDR (PAC-ova), navodeći da je prijedlog u skladu s ograničenim temama koje su prethodno identificirali.

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr/program-transnacionalne-suradnje-interreg-v-b-dunav-2014-2020-otvoren-poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-seed-money-facility