REDEA SUDJELOVALA U USPJEŠNOJ PRIPREMI PROJEKTA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

REDEA SUDJELOVALA U USPJEŠNOJ PRIPREMI PROJEKTA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

projekt za pomocnike u nastaviUčenici međimurskih osnovnih i srednjih škola koji imaju potrebe za pomoćnikom u nastavi tu će pomoć dobiti već od prvog dana nastave. Sredstva za rad pomoćnika bit će osigurana projektom ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji za školsku godinu 2015./2016. koji su zajednički pripremile REDEA i Odjel za društvene djelatnosti – Odsjek za obrazovanje, kulturu i sport.

Posebno treba istaknuti visoku kvalitetu izrade projekta kojem je u postupku evaluacije dodijeljen visok broj bodova (108,5 od mogućih 110). Ovim će projektom neposrednu podršku pomoćnika u nastaviti dobiti 57 učenika za koje će biti angažirano 54 pomoćnika. Osim podrške koju će dobiti djeca s teškoćama treba naglasiti i pozitivan utjecaj projekta na same pomoćnike kojima će ovim projektom biti omogućeno zaposlenje i stjecanje novih kompetencija.

Projekt ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji za školsku godinu 2015./2016. vrijedan je 2.665.257,24 KN od čega je 2.500.000,00 KN bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.