REDEA PROVELA PROJEKT INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA

REDEA PROVELA PROJEKT INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA

poduzetnicki impulsU razdoblju od 1. listopada 2014. do 30. lipnja 2015. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. je provela projekt Internacionalizacija poslovanja 2014. koji je sufinanciran od straneMinistarstva poduzetništva i obrta u sklopu programa poticanja poduzetništva PODUZETNIČKI IMPULS 2014.

Cilj projekta bio je putem niz usko povezanih aktivnosti sinergijski djelovati na jačanje internacionalizacije poduzeća s područja Međimurske županije.

Poduzetnici su kroz sudjelovanje na dvije edukacije „Računovodstveno i porezno praćenje poslovanja unutar EU“ i „ Internacionalizacija poslovanja – test zrelosti za mlađe generacije u obiteljskim poduzećima“ dobili nova znanja  i informacije koje su im olakšale donošenje odluka i postupanje u tekućim i budućim poslovima s inozemnim partnerima.

U studenom 2014.  REDEA je sudjelovala na International B2B forumu – SeeMeet 2014 – SouthEast Europe Business Networking regionalnom događanju za poduzetnike u regiji održanom u Murskoj Soboti. Kroz sudjelovanje na forumu i ulogu Delegat leadera REDEA je proširila krug kontakata i potencijalnih partnera za buduće projekte poticanja poduzetništva i povezivanje poduzetnika.

Krajem ožujka organiziran je posjet Bruxellesu tijekom kojeg je delegacija REDEA-e posjetila 12 institucija i organizacija u Bruxellesu za koje je procijenjeno da mogu pomoći u radu poveznom s iskorištavanjem mogućnosti koje poduzetnicima nude EU fondovi i u internacionalizaciji poslovanja poduzetnika iz Međimurske županije.

Krajem svibnja provedena je uspješna gospodarska  misija u Italiju (u najrazvijenije regije – Veneto i Lombardiju) s fokusom na sektore u  kojima Međimurska županija ima značajan potencijal i kapacitete.  Za potrebe misije izrađene su nove promotivne brošure tekstilno-kožarske industrije Međimurja. U sklopu misije održano je 7 radnih sastanaka i posjeta sajmovima te ostvareno više od 20 kontakata sa sektorskim udruženjima, organizacijama i  potpornim poduzetničkim institucijama. Od ostvarenih kontakata i uočenih poslovnih prilika, REDEA će u suradnji s tijelima Međimurske županije nastaviti na konkretizaciji onih za koje je ocijenjeno da imaju najveći potencijal. Tijekom jeseni očekujemo uzvratni posjet sektorskog udruženja koje predstavlja preko 400 poduzeća, a koje je iskazalo interesa za suradnjom s međimurski poduzećima.

visibility