REDEA I MEĐIMURSKA ŽUPANIJA PONOVNO USPJEŠNE U PRIPREMI PROJEKATA ZA MEĐIMURSKE ŠKOLE

REDEA I MEĐIMURSKA ŽUPANIJA PONOVNO USPJEŠNE U PRIPREMI PROJEKATA ZA MEĐIMURSKE ŠKOLE

21_medjimurska-zupanijaZapočela je nova školska godina u kojoj su kroz europske projekte već treću godinu za redom osigurani pomoćnici za učenike s teškoćama u razvoju te po drugi put osigurani topli obroci za učenike slabijeg imovinskog statusa. Projekte je pripremila REDEA u suradnji s osnivačem škola i prijaviteljem, Međimurskom županijom.

U ljetnim mjesecima kada su naši školarci bili na zasluženom odmoru, REDEA je s Međimurskom županijom kao nositeljem projekta, pripremila projekt „Školski obroci svima!“ koji je prijavljen na otvoreni poziv Ministarstva socijalne politike i mladih. Projektom je osiguran topli obrok za ukupno 1200 učenika iz Međimurske županije pa će se tako učenici slabijeg imovinskog statusa cijelu školsku godinu 2016./2017. hraniti u školama besplatno.

Vrijednost projekta „Školski obroci svima!“ iznosi 999.997,50 kuna i financirana je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije FEAD programa u 100-postotnom iznosu.

Već treću godinu za redom, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je poziv za Osiguravanje pomoćnika u nastavi i komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Prijavu na ovaj natječaj, projekt „ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji za školsku godinu 2016./2017.“ također je pripremila REDEA u suradnji s Međimurskom županijom. Osigurano je 49 pomoćnika u nastavi za 52 učenika s teškoćama u razvoju. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 2.439.023,24 kn.