RAZVOJNI FORUM KONTINENTALNE HRVATSKE

RAZVOJNI FORUM KONTINENTALNE HRVATSKE

Dana 13. 11. 2017. godine u Vinkovcima je održan Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske organiziran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Na Forumu su prisustvovali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac,  predstavnici svih županija kontinentalne Hrvatske i grada Zagreba, te predstavnici svih regionalnih razvojnih agencija kontinentalne Hrvatske.  U ime Međimurske županije na Forumu su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica direktorice za strateško planiranje i strateške projekte Regionalne razvojne agencije Međimurja Ana Kralj.

Cilj Razvojnog foruma je bio upoznati ključne dionike razvoja s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Ministrica Žalac istaknula je važnost razmjene mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i o dugoročnim vizijama razvoja županija, sa svrhom identificiranja razvojnih pitanja i potencijala, te ključnih gospodarskih grana i strateških razvojnih projekata županija. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske je jedinstveni nacionalni krovni dokument u kojem će biti jasno definirani dugoročni ciljevi za iduće financijsko razdoblje. Usvajanje Strategije očekuje se do kraja 2019. godine.

Županije su na Forumu predstavile svoje ključne razvojne probleme i potencijale, kao i strateške projekte, koji će doprinijeti viziji Strategije Republike Hrvatske do 2030. U nastavku će se održati i participativne radionice “Hrvatska kakvu želimo” na kojima će se razmijeniti mišljenja i stavovi o budućem razvoju Republike Hrvatske što će također doprinijeti izradi same Strategije. Više o daljnjim aktivnostima možete pročitati OVDJE.

Zalac_13_11_2017_razvojni_forum