RASPISAN NATJEČAJ ZA PHARE 2006. SME PILOT GRANT SCHEME

RASPISAN NATJEČAJ ZA PHARE 2006. SME PILOT GRANT SCHEME

20. veljače 2008. godine objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa PHARE 2006. – Pilot program za dodjelu bespovratnih sredstava malim i srednjim poduzećima – podrška za povećanje konkurentnosti i izvoza malih i srednjih poduzeća u Republici Hrvatskoj. 

Poziv na radionice za potencijalne korisnike i Prijavni obrazac nalazi se na web stranicama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva www.mingorp.hr i Hrvatske izvozne ofenzive www.izvoz.hr .

Prva radionica za potencijalne korisnike održati će se u ponedjeljak, 25. veljače 2008. godine, u kino dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Informativna radionica za potencijalne podnositelje s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije održati će se 29. veljače 2008. godine u Varaždinu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Varaždin, Petra Preradovića 17/II , 3. kat, Varaždin, u vremenu od 9.30 do 16.30 sati.

Radionice su namijenjene tvrtkama – malim i srednjim poduzetnicima u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u RH, s više od 10 zaposlenih, koji ostvaruju najmanje 25 % ukupnog prometa od izvoza, koji mogu prikazati dobit nakon oporezivanja te dolaze iz slijedećih prihvatljivih sektora: DA – prehrambena industrija (osim alkoholnih pića i duhanskih proizvoda ), DD – proizvodnja drvnih proizvoda (osim piljene građe, furnir ploča, iverice i sl.), DH – proizvodnja gumenih i plastičnih proizvoda, DJ – metalo-prerađivačka industrija (osim proizvodnje baznih metala), DM – proizvodnja prijevoznih sredstava (osim željezničkih vozila i zrakoplova), DN – ostala proizvodnja i reciklaža, K-72 razvoj i primjena softverskih aplikacija; 

Natječajna dokumentacija dostupna je na slijedećim web stranicama:
http://ec.europa.eu/europeaid/cgi/frame12.pl  
http://cfcu.mfin.hr/tenderyyy/PHARE_2006.htm 

Krajnji rok za prijavu projektnih prijedloga je 21. travanj 2008.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte REDEA-u na:
Tel:               040 374 090       
e-mail: redea@redea.hr