RADNI SASTANAK S POTPREDSJEDNIKOM VLADE ŠTROMAROM I MINISTROM PAVIĆEM

RADNI SASTANAK S POTPREDSJEDNIKOM VLADE ŠTROMAROM I MINISTROM PAVIĆEM

Jučer, 26. srpnja 2019. godine, nakon sjednice Vlade održane u TICM-u potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić posjetili su JU REDEA. Radnom sastanku su prisustvovali i direktor TICM-a Ivan Plačko, direktor MENEA-e Alen Višnjić te ravnatelj Metalske jezgre Mario Šercer. Svi zajedno iskoristili su priliku predstaviti poslovanje institucija koje djeluju u Centru znanja Međimurske županije i daljnje planove vezane uz razvoj ovog prostora.

Ravnateljica JU REDEA Sandra Polanec Marinović upoznala je novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU s našim djelovanjem i važnošću našeg uključivanja u planiranje sljedeće financijske perspektive 2021. – 2027.

Ministar Pavić izrazio je zadovoljstvo pokazanom predanošću i entuzijazmom, a osvrnuo se i na svoje usmjerenje u daljnjem radu. Za sljedeći višegodišnji financijski okvir nastojat će osigurati bolju koordinaciju i integraciju natječaja koji su komplementarni odnosno koji su usmjereni povezanim potrebama korisnika (npr. infrastruktura i sadržaji/programi), naglasak će biti na većoj dodanoj vrijednosti projekata kako bi se postigla njihova održivost nakon što završi financiranje iz EU fondova te će se pojednostaviti procedure planiranja i provedbe natječaja.