RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA MREŽAINNOMUR@

RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA MREŽAINNOMUR@

U okviru projekta prekogranične suradnje ”Mreža InnoMur@” 02. lipnja održana je cjelodnevna radionica kojoj je cilj bio upoznavanje mađarskih sudionika u projektu sa Međimurjem te zbližavanje sudionika na projektu.
 
Radionica je počela kratkim predavanjem o ustrojstvu županijske vlasti koje je održala tajnica Županije Doris Srnec. Nakon predavanja gosti su razgledali Muzej Međimurja u starom gradu Zrinskih. Sa kvalitetnim vinima međimurskog vinogorja goste je upoznala obitelj Lovrec iz Svetog Urbana koja je organizirala kušanje vina. Gosti su posjetili i crkvu Svetog Jeronima u Štrigovi te su se upoznali sa njezinom poviješću i predivnim freskama. Nakon posjeta gornjem Međimurju gosti su krenuli u razgledavanje pogona HE Donja Dubrava. Spomen obilježje Novi Zrin na rijeci Muri bilo je slijedeće odredište grupe. Sa prirodnim ljepotama Drave gosti su se upoznali kroz plovidbu čamcima nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave na relaciji od Donje Dubrave do ušća Mure i Drave. Na otoku na ušću dviju rijeka napravljen je kraći piknik. Dan prepun aktivnosti završio je večerom u Hotelu Golf u Donjem Vidovcu gdje su se sudionicima u projektu pridružili načelnici donjomeđimurskih općina kako bi se upoznali i družili uz ples i tamburice.
 
Tijekom cjelodnevnog druženja učvrstile su se veze među sudionicima u edukaciji za projektne menadžere koji će ubuduće zajedno raditi na projektima prekogranične suradnje. Javio se i niz projektnih ideja koje će nakon završetka edukacije biti lakše zajedno realizirati.
 
14. i 15. srpnja održati će se slična radionica u sklopu koje će hrvatski sudionici u projektu upoznati mađarsku županiju Zala i učvrstiti dobre susjedske odnose sa prekograničnim partnerima.