RADIONICA: RAČUNOVODSTVENO I POREZNO PRAĆENJE POSLOVANJA UNUTAR EU

RADIONICA: RAČUNOVODSTVENO I POREZNO PRAĆENJE POSLOVANJA UNUTAR EU

Novi ciklus edukacija za poduzetnike u 2015. godini nastavljamo s iznimno korisnom i praktičnom radionicom RRIF Konzaltinga!

RADIONICA: RAČUNOVODSTVENO I POREZNO PRAĆENJE POSLOVANJA UNUTAR EU 

Pravila knjigovodstvenog evidentiranja i poreznog praćenja se često mijenjaju. Ako imate nedoumica oko evidentiranja ili elemenata računa prilikom stjecanja i isporuke dobara unutar EU i inozemnih usluga, ova radionica je namijenjena vama.

  Vrijeme održavanja:
utorak 10. veljače 2015. godine od 10 do 14 sati
Mjesto održavanja:
Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. (Bana J. Jelačića 22B, Čakovec),
informatička učionica, 1. kat

 Na radionici će se detaljno objasniti metode računovodstvenog i poreznog praćenja poslovanja unutar EU, a neke od tema koje će se još obraditi su:  
•    Stjecanje i isporuka dobara unutar EU, knjigovodstveno evidentiranje, evidentiranje u obrascima i poreznim evidencijama,
•    Naknada odobrenja i terećenja koja se odnose na kupce i dobavljače unutar EU – knjigovodstveno evidentiranje, evidentiranje u obrascima i poreznim evidencijama,
•    Oporezivanje i knjigovodstveno evidentiranje inozemnih usluga – B2B, B2C i iznimke,
•    Nastanak porezne obveze i priznavanje pretporeza pri stjecanju dobara i usluga unutar EU,
•    Elementi računa za isporuke dobara i usluga unutar EU – napomene na računima itd.

 

Broj sudionika/ca je ograničen (20 sudionika/ca). Prijaviti se možete OVDJE najkasnije do 6. veljače 2015. do 12 sati.
Cijena edukacije iznosi 250,00 kn + PDV, a sufinancirana je iz programa Poduzetničkog impulsa Ministarstva poduzetništva i obrta. Sudionicima edukacije bit će izdana Potvrda o sudjelovanju i Potvrda o potpori male vrijednosti (de minimis potpora).

O predavaču:

Dr. sc. Ljerka Markota porezni je savjetnik – urednik u društvu RRiF plus d.o.o. za poslovno savjetovanje iz Zagreba i profesorica na Visokoj školi za financijski menadžment,  Zagreb. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na poslovima poreznog savjetovanja radi od 1994. Autorica je brojnih stručnih i znanstvenih članaka iz područja poreza u Republici Hrvatskoj i predavačica na specijalističkim seminarima. Koautorica je mnogih stručnih knjiga iz područja računovodstva i poreza. Urednica je i jedna od autorica Priručnika Porez na dodanu vrijednost – primjena u praksi, Zagreb, 2014. Područje oporezivanja dobara i usluga PDV-om nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju jedno je njezinih glavnih područja praćenja i izučavanja.