RADIONICA NA TEMU UPRAVLJANJA PROJEKTNIM CIKLUSOM ZA ČLANOVE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE U SKLOPU PROJEKTA EFG2

RADIONICA NA TEMU UPRAVLJANJA PROJEKTNIM CIKLUSOM ZA ČLANOVE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE U SKLOPU PROJEKTA EFG2

radionicaCilj projekta „Empowering for Growth 2“ je bolja koordinacija, priprema i provedba lokanih inicijativa i projekata Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije (LPZ) koji će doprinijeti povećanju zaposlenosti u Međimurskoj županiji.
Jedna od aktivnosti projekta bila je radionica namijenjena članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije na temu upravljanja projektnim ciklusom. Radionica se je održala 17. i 18. lipnja 2015. u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Predavačice na radionici bile su djelatnice REDEA-e s višegodišnjim iskustvom u osmišljavanju, pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima Europske unije. 15-tak sudionika učilo je kroz teorijsko predavanje i mnoštvo praktičnih vježbi kako uspješno upravljati projektnim ciklusom. Naglasak je bio na fazi programiranja, identifikacije i pripreme, odnosno govorilo se o EU fondovima općenito, kako tumačiti poziv na dostavu projektnih prijedloga, kako analizirati dionike, probleme i ciljeve projekta, kako pripremiti logičku matricu i projektni sažetak te kako ispuniti prijavne obrasce i proračun projekta. Na kraju, u petak 19. lipnja 2015. polaznici su mogli na individualnim savjetovanjima detaljnije razraditi svoje projektne ideje.

Sljedeća radionica u projektu „Empowering for Growth 2“ bit će o Europskom socijalnom fondu, a održat će se 1. do 3. srpnja 2015. u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. Prvenstveno je namijenjena organizacijama koje su članovi LPZ-a, no ukoliko će biti dovoljno mjesta, bit će otvorena i za ostale zainteresirane polaznike. U vezi sudjelovanja na radionici slobodno kontaktirajte REDEA-u na br. telefona 395 – 580.

Više informacija o Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje, možete pronaći ovdje.

Više fotografija s radionice možete pogledati na Facebook stranici REDEA-e.