PRVI POZIV IZ PROGRAMA INTERREG DANUBE

PRVI POZIV IZ PROGRAMA INTERREG DANUBE

Program transnacionalne suradnje Interreg DANUBE 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regiji dunavskog područja na dostavu prijava u okviru prvog poziva.

Prihvatljivi su prijavitelji iz sljedećih zemalja/regija: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast)

Interreg Danube financira projekte za razvoj i implementaciju strateških dokumenata, alata i usluga te projekte manjih pilot ulaganja. Prihvatljivi prijavitelji su tijela javne vlasti (nacionalna, regionalna, lokalna), (javni) pružatelji usluga, istraživački instituti i sveučilišta, komore i udruženja, organizacije za podršku poslovanju, poduzetnici i nevladine organizacije.
Projekti moraju biti usklađeni sa Europskom strategijom za dunavsku regiju „EU Strategy for the Danube Region” (EUSDR).

Prioritetne osi Programa su:
1. Inovativna i socijalno odgovorna Dunavska regija
2. Dunavska regija odgovorna za okoliš i kulturu
3. Bolja povezanost Dunavske regije
4. Bolje upravljanje Dunavskom regijom

Rok: 3. studeni 2015.

Za sve potencijalne prijavitelje objavljen je priručnik za prijavitelje te baza postojećih projektnih ideja.

Broj projektnih partnera nije ograničen, međutim za zadovoljavanje minimalnih tehničkih uvjeta potrebno je da partnerstvo čine najmanje 3 partnera iz 3 različite zemlje. Projekti mogu trajati najduže 30 mjeseci. Stopa sufinanciranja je do 85%.

Cjelokupnu Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Napomena:
Prvi poziv provodit će se u dvije faze, u prvoj fazi prijavitelji moraju navesti smjernice i sliku projekta s njegovim ciljevima i planiranim aktivnostima, a projekti koji budu odabrani će u drugoj fazi morati ispuniti detaljnu prijavnicu.