PROJEKTNE “KLINIKE” U ČAKOVCU

PROJEKTNE “KLINIKE” U ČAKOVCU

Prvi zajednički Poziv na dostavu prijedloga projekata u okviru  Programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska za razdoblje od 2007. do 2013. godine traje do 20. listopada u 15:30 sati. Nakon informativnih seminara i dvodnevnih edukativnih radionica, gdje su se potencijalni prijavitelji mogli upoznati s uvjetima natječaja i načinom pripreme projekata i same prijave, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva organizira tzv. projektne klinike, odnosno individualne konzultacije.

 

Za Međimursku i Varaždinsku županiju konzultacije će se održati 3. listopada od 10 sati u Scheierovoj zgradi u Čakovcu. Bit će to prilika da prijavitelji, koji su već izradili koncept i započeli s pripremom prijave projekta, postave konkretna pitanja i dobiju savjete od trenera educiranih za predmetni natječaj. Prijave za tzv. projektne klinike primaju se u Regionalnoj razvojnoj agenciji Međimurje – REDEA.

 

Da podsjetimo, Služba Vlade Republike Slovenije za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku (GOSP), kao upravljačko tijelo, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske, kao nacionalnim tijelom, objavila je 20. lipnja  poziv na dostavu prijedloga projekata u okviru već spomenutog programa. Mogu se prijaviti projekti u vrijednosti od 75.000 do 2.000.000 €, u trajanju od maksimalno 36 mjeseci, a u okviru jednog od dvaju prioriteta: Gospodarski i društveni razvoj (s mjerama: Turizam i ruralni razvoj, Razvoj poduzetništva i Društvena integracija) te Održivo upravljanje prirodnim resursima (s mjerama: Zaštita okoliša i Očuvanje zaštićenih područja).

  
Projekt se treba provoditi na prihvatljivom području, a to je u Republici Hrvatskoj: Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, Karlovačka, Primorsko-goranska te Istarska županija, a u Republici Sloveniji: Pomurska, Podravska, Savinjska, Spodnjeposavska, Jugovzhodna Slovenija, Notranjsko-kraško i Obalno-kraška statistička regija. Grad Zagreb i Osrednjeslovenska statistička regija su pridružena područja gdje će biti moguće sufinanciranje projekata do 20% od ukupne vrijednosti programa.