PROJEKTI MEĐIMURSKIH PODUZETNIKA MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA U DOBIVANJU BESPOVRATNIH POTPORA

PROJEKTI MEĐIMURSKIH PODUZETNIKA MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA U DOBIVANJU BESPOVRATNIH POTPORA

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras 21. kolovoza 2013. predstavio je konačne rezultate na natječaju za mjeru “Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika”, u sklopu programa Poduzetnički impuls 2013. Na natječaj se prijavilo 414 tvrtki, a potpore u iznosima od 250.000 do 1,4 milijuna kuna dodijeljene su za 103 projekta. Ukupan iznos dodijeljenih potpora je 71,5 milijuna kuna.
 

Očekivano, najveći broj potpora dodijeljen je poduzetnicima sa sjedištem u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, nakon kojih slijedi Međimurska županija s 11 dodijeljenih potpora u ukupnom iznosu od 7.993.754,37 kn. Još jednom se pokazalo da poduzetnici Međimurske županije imaju viziju razvoja i značajan potencijal za rast. Također, raduje činjenica da su poduzetnici upoznati s mogućnostima sufinanciranja svojih projekata te su izrazito proaktivni u ostvarivanju prava na potpore. Popis tvrtki i iznosa potpore objavljen je na internetskim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta.
 

REDEA-ini stručnjaci za podršku poduzetnicima pružili su savjetodavne usluge u izradi četiri projektna prijedloga tvrtki koje su ostvarile ukupno 3.870.789 kn bespovratnih potpora. Osim izrade projektnih prijedloga, REDEA je u razdoblju trajanja natječaja za PODUZETNIČKI IMPULS 2013. organizirala predstavljanje programa u suradnji s MINPO-om u Čakovcu, obavila približno 70 osobnih i telefonskih informiranja potencijalnih prijavitelja na natječaje, održala radionicu za pripremu prijave za 37 sudionika te pružila uslugu savjetovanja u izradi 15 projektnih prijedloga.
 

S obzirom na to da je RH ulaskom u EU dobila na raspolaganje višestruko veća sredstva  potpora za razvoj poduzetništva putem strukturnih fondova od onih kojih su dolazili iz nacionalnog proračuna, očekujemo da će međimurski poduzetnici  na najučinkovitiji način iskoristiti nove  ponuđene prilike.