Međimurska županija kao prijavitelj projekta organizirala je press konferenciju projekta SUKUS – Srednjoškolci U Kulturnim i Umjetničkim Sadržajima čije (su)kreatorice su bile Izabela, Petra i Sandra iz Odjela za razvoj ljudskih potencijala.

Projekt SUKUS usmjeren je na rješavanje problema ograničenog sudjelovanja srednjoškolaca iz Međimurske županije, a posebno onih u nepovoljnom položaju, u kulturno-umjetničkim sadržajima. Svrha projekta je uključiti 50 mladih iz srednjih škola koji borave u učeničkim domovima Graditeljske škole i Srednje škole Čakovec u različite kulturno-umjetničke radionice, događanja i posjete.

Kroz projekt će se provoditi razne radionice kao što su radionica fotografije pod vodstvom Davora Žerjava s asistentima Davorinom Manceom i Filipom Lučinom, radionica plesa s voditeljicom Virnom Hošnjak, radionica kreativnog pisanja sa voditeljem Ivanom Pranjićem, radionica DJ glazbe koju vodi Saša Mikac, radionica sviranja pod vodstvom Filipa Horvata te radionica pjevanja koju će voditi Petra HorvatKroz projekt će se provoditi razne radionice kao što su radionica fotografije pod vodstvom Davora Žerjava s asistentima Davorinom Manceom i Filipom Lučinom, radionica plesa s voditeljicom Virnom Hošnjak, radionica kreativnog pisanja sa voditeljem Ivanom Pranjićem, radionica DJ glazbe koju vodi Saša Mikac, radionica sviranja pod vodstvom Filipa Horvata te radionica pjevanja koju će voditi Petra Horvat.

Svaka čast voditeljima radionica na načinu na koji su predstavili svoj budući rad i time privukli mlade iz učeničkih domova koji su ciljna skupina projekta. Svoj entuzijazam zasigurno će prenijeti i na učenike pa se nadamo da će projekt ne samo ostvariti zacrtane rezultate i ciljeve, nego i u mladima ‘zapaliti’ neotkrivene  kulturno umjetničke talente. Možda baš u našim ciljnim skupinama čuči budući poznati pisac, fotograf, plesač, pjevač, glazbenik ili DJ.

Vrijednost ovog projekta je 700 tisuća kuna, a financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Učenici koji sudjeluju u ovom projektu, intenzivno će vježbati sa svojim voditeljima radionica kako bi na samom kraju projekta osmislili završno događanje u veljači 2019. godine. Kako bi do toga došli, kroz program će se susretati s osobama iz javnog i kulturnog života te će se pridružiti različitim kulturnim događanjima u različitim gradovima kao što su Pečuh, Zagreb i Graz.

Više o projektu možete pročitati OVDJE.