Projekt SHOUT –  društvene i humanističke znanosti u intersektorskom iskoraku za bolje obrazovanje i održive inovacije –  ima kao primarni zadatak ojačati inovacijski kapacitet i transformacijsku ulogu sveučilišta, malih i srednjih poduzeća i nevladinih organizacija na području rješavanja složenih problema koji su predstavljeni u UN-ovim ciljevima održivog razvoja i na području razvoja inovativnih održivih rješenja kroz model međusektorske suradnje uz bolju razmjenu znanja između različitih dionika, diplomanata društvenih i humanističkih znanosti i bolju zapošljivost istraživača.

Ciljevi projekta su:

  • Razviti obrazovne programe za nastavnike društvenih i humanističkih znanosti, pomoćno-istraživačko osoblje i stručnjake u ovom području kako bi poboljšali svoja znanja, vještine i kompetencije u komunikaciji i odgovoru na izazove UN-ovih ciljeva održivog razvoja, poduzetništva i istraživačkog pristupa i načina razmišljanja.
  • Razviti istraživački pristup temeljen na procesu učenja u kojem će studenti, profesori i stručnjaci raditi zajednički na pronalaženju rješenja kako bi uspješno adresirali izazove UN-ovih ciljeva održivog razvoja.
  • Stvoriti samoodrživ HUB za istraživanje i inovacije u području društvenih i humanističkih znanosti u kojem će visokoškolske ustanove, mala i srednja poduzeća te nevladine organizacije moći razmjenjivati znanje, olakšati daljnju suradnju i ojačati zajednička održiva rješenja na europskoj razini.
  • Poboljšati vidljivost društvenih i humanističkih istraživanja i ojačati njihov utjecaj na šire društveno-ekonomsko okruženje, posebno u području održivih transformacija  i inovacija.
  • Ojačati suradnju između različitih sektora, poboljšati kanale umrežavanja i premostiti jaz između istraživanja i prakse.

U implementaciji sudjeluje trinaest partnera iz Litve, Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Cipra, Grčke i Portugala, a vrijeme trajanja projekta je tri godine.

Prva aktivnost projekta je istražiti zahtjeve, potrebe i strateške zadatke ciljnih skupina koji se bave inovacijama i pronalaskom rješenja na izazove postavljene UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Zadatak svih projektnih partnera, uključujući one iz Republike Hrvatske – Instituta za društveno odgovorno poslovanje i Sveučilišta u Splitu jest identificirati primjere dobre prakse i uspostaviti smjernice za suradnju za učinkovite i održive inovacije.

Pozivamo ciljne skupine (studente i diplomante društvenih i humanističkih znanosti, istraživače, predstavnike malih i srednjih poduzeća, sveučilišta i nevladinih organizacija) da pridonesu trenutnoj fazi projekta popunjavanjem našeg upitnika ovdje, za čije ispunjavanje će trebati 10 do 15 minuta.

Uključite se u projekt SHOUT popunjavanjem upitnika!
Odaberite upitnik koji najbolje odgovara Vašem profilu i pridonesite Vašim razmišljanjima:

Projekt se financira iz programa Erasmus+, Saveza znanja za visoko obrazovanje i uključuje partnere iz Litve, Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Cipra, Grčke i Portugala.