PROJEKT RURES – ODRŽAN TREĆI SASTANAK

PROJEKT RURES – ODRŽAN TREĆI SASTANAK

U srijedu, 28. veljače 2018. u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje održan je treći sastanak Regionalne energetske grupe u sklopu projekta RURES (Promote the Sustainable Use of Renewable Resources and Energy Efficiency in Rural Regions) kojeg zajednički provede hrvatski  partneri Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i Međimurska energetska agencija MENEA.
Projekt RURES financiran je iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020. Osnovni cilj projekta je istražiti potencijale korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) i unaprijediti energetsku učinkovitost (EnU) u ruralnim područjima. Na prethodnom sastanku, uspostavljena je Regionalna energetska grupa (REG) koja povezuje sve relevantne dionike koji djeluju u sektoru energetike, odnosno, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Na trećem sastanku, članovi REG-a odabrali su dodatnu mjeru – javna rasvjeta kao bitnu mjeru za područje provedbe projekta. Druga mjera, koja je bila određena projektom je „uspostavljanje energetski učinkovite javne zgrade u Čakovcu“ kojom će se obnoviti zgrada u sklopu Centra znanja Međimurske županije. Također, na sastanku su se definirale dosadašnje aktivnosti kao i rokovi za izvršenje narednih aktivnosti u ovom programskom periodu.

U sklopu sastanka, predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever iz Koprivnice predstavili su novosti u projektu COMPOSE kojeg provode u okviru programa Interreg Mediteran.

Sljedeći sastanak REG-a predviđen je u svibnju 2018. godine. Za više informacija o projektu možete se obratiti voditeljici projekta Valentini Hažić na valentina.hazic@redea.hr.