PROJEKT PrE-Mu-Dra – NASTUP NA 13. OSJEČKOM JESENSKOM SAJMU

PROJEKT PrE-Mu-Dra – NASTUP NA 13. OSJEČKOM JESENSKOM SAJMU

U sklopu projektnih aktivnosti projekta PrE-Mu-Dra, u kojem REDEA ima ulogu partnera, na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, od 30. rujna do 3. listopada 2010., poduzeća uključena u projekt zajedničkim su nastupom predstavila svoje proizvode i usluge na 13. Osječkom jesenskom sajmu, koji se održavao na 2000 m² zatvorenog i 5000 m² otvorenog izložbenog prostora.

Sajam je svečano otvorio predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, te je obilazeći sajamski prostor izrazio veliko zanimanje za aktivnosti partnera u projektu PrE-Mu-Dra, ali i poduzetnika pograničnih regija Hrvatske i Mađarske.

Ova značajna sajamska priredba ima za cilj promicanje proizvoda, usluga i tehnologija koje su ekološki prihvatljive, energetski učinkovite i ekonomski opravdane u planiranjima gospodarskog razvoja regije Slavonije i Baranje. Programom sajamske priredbe obuhvaćene su sljedeće djelatnosti: poljoprivreda, prehrana, voda, tlo, energija, stanovanje, osiguravajuće institucije i banke, zdravlje i kozmetika, tekstil, koža i obuća.

Poduzeća koja su na poziv projektnih partnera nastupila na sajmu jesu:

TUTTI FOOD Ltd.  – Proizvodnja i prodaja prehrambenih proizvoda u prahu (pića u prahu, konditorski proizvodi, sladoled u prahu, dodaci prehrani, vitamini, kakao u prahu, cappuccino 3 u 1, 2 u 1)


ENERGY PLUS d.o.o. – OIE-fotonaponski sustavi napajanja, LED rasvjeta i inteligentno upravljanje (FN centrale, peći na drva, led rasvjeta za unutarnju i vanjsku primjenu)

WORK-ING d.o.o. – Projektiranje i izrada priključno-mjernih ormarića za potrebe elektrodistribucije, industrije i stanogradnje (OIE, solarni sustavi i energetska učinkovitost Inženjersko-tehničko planiranje)

IVANČICA d.d. – Proizvodnja inovativne, visoko kvalitetne i funkcionalne obuće (razvoj vlastitih robnih marki, FRODDO i BOOGALOO)

DRVNI CENTAR FILO – Proizvodnja namještaja (uredski namještaj, sobe – dječje, spavaće, dnevne, kuhinje)

U petak, 1. listopada, HGK Varaždin, kao EEN partner, organizirala je brokerage event (povezivanje poduzetnika) gdje su menadžeri imali priliku međusobno se upoznati, izmijeniti ideje, ali i stvoriti poslovne kontakte sa ostalim poduzetnicima na sajmu.

Sve aktivnosti poduzetnika pogranične regije Hrvatske i Mađarske na sajmu organizirane su i facilitirane od strane predstavnika partnera na projektu PrE-Mu-Dra.