PROJEKT OPTIMIZACIJE JLP(R)S-A VRIJEDAN 20 MILIJUNA KUNA

PROJEKT OPTIMIZACIJE JLP(R)S-A VRIJEDAN 20 MILIJUNA KUNA

Ministar uprave Ivan Malenica sudjelovao je na 11. susretu gradonačelnika i poduzetnika „48 sati“, gdje je održao predavanje o optimizaciji jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave projekt je Ministarstva uprave kojim će se jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave omogućiti učinkovitije obavljanje poslova iz njihovog djelokruga.

Kroz projekt Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave prikupit će se svi relevantni podaci o jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave na jednome mjestu, razvrstat će se jedinice po pravednim kriterijima, propisat će se jasni kriteriji svakoj jedinici za poboljšanje postojećeg sustava s vremenom trajanja, potaknut će se udruživanje jedinica u obavljanju pojedinih aktivnosti, te će jačati uloga jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u decentralizaciji javne uprave.

Više informacija: https://uprava.gov.hr/vijesti/ministar-malenica-slijedi-projekt-optimizacije-jlp-r-s-a-vrijedan-20-milijuna-kuna/16171