PROJEKT ”MREŽAINNOMUR@” USPJEŠNO PROVEDEN

PROJEKT ”MREŽAINNOMUR@” USPJEŠNO PROVEDEN

Završnim ispitima održanima 06. srpnja u Mlinarcima u Mađarskoj uspješno je završila edukacija iz projektnog menadžmenta u sklopu projekta ”Mreža InnoMur@”. Svih 6 polaznika iz donjomeđimurskih općina bilo je uspješno na zahtjevnom petosatnom ispitu te je steklo pravo na certifikat za Projektmanagement Fachmann/Fachfrau (PMF) tj. eksperta za projektni menadžment. Ovaj certifikat dokazuje da polaznik može samostalno voditi manje projekte i da je kvalificiran za asistenta u projektnom menadžmentu na većim projektima.
 
Edukacija je počela 13. travnja, a u tri mjeseca njezinog trajanja polaznici su se upoznali sa teorijom projektnog menadžmenta te je pretočili u praktičan rad koji je bio preduvjet za pristupanje završnom ispitu. Ovaj projekt je jedinstven za Europsku uniju jer su sva predavanja bila održavana na mađarskom jeziku uz simultano prevođenje što je za polaznike iz Hrvatske predstavljalo dodatni izazov.
 
Na novim je projektnim menadžerima i općinama koje su ih poslale na edukaciju da ova stečena znanja primjene na najbolji način kako bi se potaknuo razvitak donjeg Međimurja osmišljavanjem i provođenjem projekata koje će sufinancirati Europska unija.