PROGRAM PODRŠKE ZAKLADE „KULTURA NOVA“ ZA 2015. GODINU

PROGRAM PODRŠKE ZAKLADE „KULTURA NOVA“ ZA 2015. GODINU

Zaklada-Kultura-nova logoZaklada „Kultura nova“ objavila je 15. siječnja 2015. godine prvi javni poziv na predlaganje projekata u Programskom području 2, kategorijama b i c. Javni poziv objavljen je u okviru Programa podrške 2015.

Ovaj javni poziv na predlaganje projekata provodi se s ciljem pružanja financijske podrške udrugama i umjetničkim organizacijama koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti. Bespovratna sredstva se dodjeljuju kako bi se  stvorili kvalitetniji uvjeti za razvoj programskih kapaciteta organizacija obuhvaćenih ovim pozivom.

Cilj poziva je doprinijeti stvaranju kvalitetnijih i stabilnijih preduvjeta za osmišljavanje i pripremu novih kulturnih i umjetničkih djela, radova, projekata i programa.

Prioriteti poziva su kritičnost i refleksivnost, otklon od dominantnih koncepcija, angažiranost, inovativnost i istraživački pristup.
Sve prijave moraju sadržavati najmanje 3 – 5 navedenih prioriteta.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge i umjetničke organizacije.

Ovaj javni poziv ostvaruje se u kategorijama:
b) priprema međunarodnih suradničkih projekata do 15.000,00 kuna
c) putovanje u inozemstvo radi selekcije programa do 15.000,00 kuna.

Prijavitelj ima pravo podnijeti najviše 2 prijave, u svakoj kategoriji po 1 prijavu.

Indikativni proračun poziva iznosi ukupno 150.000,00 kuna, a za projekte koji će se provoditi u razdoblju od 1. 7. 2015. do 31. 12. 2015.

Rok prijave: 3. 3. 2015.

Sve informacije javnog poziva možete pronaći u Vodiču za prijavu. E-prijavnicu kao i sve ostale informacije možete pronaći OVDJE.