PRILIKA ZA MLADE: INFORMIRAJ SE O MOBILNOSTI

PRILIKA ZA MLADE: INFORMIRAJ SE O MOBILNOSTI

 

 

 

 

 

 

 

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA i ACT Grupa u suradnji s Eurodeskom Hrvatska pozivaju mlade i one koji rade s mladima na predavanje o mogućnostima mladih za život, učenje i volontiranje u inozemstvu, odnosno mobilnost mladih u Europi, koje će se održati u četvrtak, 4.10.2018. u 11 sati u novouređenoj žutoj zgradi na ulazu u bivšu Vojarnu.

Zašto mislimo da je iskustvo u inozemstvu dobro za mlade?

Vjerojatno smo svi puno puta čuli ljude kako govore da treba izaći iz svoje zone ugode, zar ne? Treba odrasti, kažu. Svatko se, čini se, slaže s tom idejom. Doista, u zoni ugode, što je više psihološko stanje nego mjesto, osjećamo se sigurno i sve je poznato. Ali kako bi bilo upustiti se u avanture?

Kroz predavanje o mobilnosti mladih pričat ćemo o REDEA-inom projektu Creative Youthwork Network, o mogućnostima za međunarodne razmjene mladih, Europskim snagama solidarnosti, programu Erasmus+, gdje tražiti informacije ili koga pitati ako zapne, a predstavit ćemo vam i iskustva onih koji su na sličnim programima sudjelovali. Kratki preview- zamislite 30 mladih iz 3 različite zemlje (Hrvatske, Španjolske i Nizozemske) koji su se pod pokroviteljstvom Europske unije na tjedan dana našli u Čakovcu i kroz to se vrijeme družili, održavali radionice, izmjenjivali iskustva, partijali, a neki su se i zaljubili. Ali to nije sve: možete očekivati i javljanje naših Međimurki s prekrasnog otoka na kojem će provesti iduću godinu dana volontirajući.

Dođite i saznajte kako se i vi možete uključiti dok ste još mladi – ove prilike otvorene su samo za one do 30 godina!

Ako vas išta od ovog zanima pridružite nam se

u četvrtak, 4.10. u 11 sati

 u novouređenoj žutoj zgradi na ulazu u bivšu Vojarnu (B. J. Jelačića 22E, Čakovec).

Svoje sudjelovanje prijavite na e-mail: barbara.srnec.bujanic@redea.hr.

 Predavanje će biti organizirano u sklopu manifestacije Tjedan cjeloživotnog učenja i kampanje Time to Move koja se održava tijekom listopada.