PREDSTAVLJENI UVJETI ZA PRIJAVU NA POZIV IZ B LIGHT PROGRAMA

PREDSTAVLJENI UVJETI ZA PRIJAVU NA POZIV IZ B LIGHT PROGRAMA

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. je u četvrtak, 10. svibnja 2018. godine na dvosatnoj radionici približila poduzetnicima uvjete drugog Poziva za dobivaje bespovratnih sredstava iz „B Light“ programa.

Program i uvjete Poziva su predstavile Sanja Vrtarić i Maša Tomašić iz Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i, a riječ je o inovativnosm konceptu „B Light Scheme“ putem koje se direktno sufinancira suradnja malih i srednjih poduzetnika na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska  – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.960.299,00 EUR, od čega je za izravne potpore poduzetnicima dostupno 7.650.000,00 EUR. Projekt provodi HAMAG-BICRO kao vodeći partner te sedam reginalnih (županijskih) razvojnih agencija s programskog područja Mađarska – Hrvatska. REDEA je projektni partner i sudjeluje kao koordinator i operativno tijelo provedbe ua područje Međimurske i Varaždinske županije, a zadužena je prvenstveno za promoviranje programa, pružanje potrebnih informacija poduzetnicima i za savjetovanje u samoj pripremi projektnih koncepata.

Cilj projekta je omogućiti razvoj MSP-a kroz poslovnu suradnju putem: zajedničke proizvodnje, razvoja tehnologije i usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkog tržišta i planiranja budućeg zajedničkog ulaganja.

Prihvatljivi prijavitelji, hrvatski poduzetnici, moraju imati barem jednog partnerskog poduzetnika iz Mađarske s kojim će uspostaviti suradnju s ciljem razvoja zajedničke tehnologije, usluga i proizvoda  s kojima planiraju osvajati nova tržišta ili se širiti na postojeća.

Tijekom provedbe projekta izrađena je web platforma kako bi se poduzetnicima olakšao pronalazak prekograničnih partnera.

Natječaj za sufinanciranje projektnih prijedloga objavljen je 17. travnja 2018. godine, a REDEA djeluje kao kontakt točka za poduzetnike iz Međimurske i Varaždinske županije. U okviru drugog poziva poduzetnicima je na raspolaganju 3.050.000 eura, a poziv je otvoren do 18. lipnja 2018. godine. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom partneru je 135.000 eura, s maksimalni intenzitet potpore je do 75% prihvatljivih troškova.

Predstavljanju Poziva je prisustvovalo 20-ak poduzetnika, a dobili su informacije o uvjetima prijave, detaljnim zahtjevima prijave koncepta projektnog prijedloga te postupku evaluacije.

Više informacija o samom projektu možete pronaći ovdje.