PREDSTAVLJENI REZULTATI REDEA-E U 2008. I PLANOVI ZA 2009. GODINU

PREDSTAVLJENI REZULTATI REDEA-E U 2008. I PLANOVI ZA 2009. GODINU


Krajem studenog 2008. Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA preselila je u nove poslovne prostore na adresi bana Josipa Jelačića 22. Na svečanom otvorenju 11. prosinca 2008. REDEA je za osamdesetak uzvanika – predstavnika jedinica lokane samouprave, gospodarskih institucija te poslovnih partnera – upriličila prigodan program, kroz koji je uzvanicima prikazan potencijal cijelog kompleksa bivše vojarne te njegova važnost za dugoročan održivi razvoj Međimurja.

 

Program je otvorio direktor REDEA-e Matija Derk govoreći o budućim planovima i aktivnostima agencije, pri čemu je posebno istaknuo potrebu daljnjeg uspostavljanja kvalitetnih mreža suradnje s nacionalnim i međunarodnim partnerima te institucijama koje će se razvijati u kompleksu bivše vojarne. Gospodin Željko Knok, tajnik Međimurskog veleučilišta koje od rujna djeluje na prostoru bivše vojarne, govorio je o razvojnom putu Veleučilišta kao i potrebi stvaranja novih studijskih modula, pozvavši pritom nazočne da svojim prijedlozima i idejama sudjeluju u njihovom kreiranju. Predstavljajući Međimursku energetsku agenciju, direktor Mladen Boršić nadovezao se na riječi gospodina Knoka te istaknuo kako, imajući u vidu razvojne potrebe i gospodarska kretanja u regiji, svakako treba razvijati smjer energetike. Gospodin Roland Collay iz Francuske s Visoke škole za mjeriteljstvo potom je govorio o mogućnostima za buduću međunarodnu suradnju Veleučilišta.

 

Prvi dio programa završio je predstavljanjem projekata koje su poduzeća Bernarda, Ferro-Preis i PPM prijavila na natječaj PHARE 2006 “Pilot shema darovnica za malo i srednje poduzetništvo – Podrška povećanju konkurentnosti i izvoza hrvatskih malih i srednjih poduzetnika”. Projektnu dokumentaciju pripremila je REDEA, a poduzetnici su krajem prošlog mjeseca sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje projekata EU potpisali ugovor za sufinanciranje.

 

Nakon prezentacijskog dijela uslijedio je obilazak čitavog kompleksa bivše vojarne i kratko predstavljanje buduće namjene pojedinih zgrada prema sadašnjim projekcijama. Uzvanici su se ponovno okupili u za sada jedinoj potpuno adaptiranoj zgradi, gdje su osim REDEA-e i Međimurske energetske agencije smještene tvrtke Međimurje nekretnine te tvrtka Axiom kao prvo inkubirano poduzeće. Završetak ovog događanja obilježilo je razgledavanje novih REDEA-inih prostora i druženje s partnerima povodom kraja poslovne godine.

 

U nastavku su fotografije s ovog događaja…

 


Moderatorica Ana Kralj

 


Uzvanici


Matija Derk predstavlja rezultate i planove REDEA-e


Prof.dr.sc. Mladen Boršić, direktor Međimurske energetske agencije –
MENEA-e govori o budućim aktivnostima agencije


Željko Knok predstavlja Međimursko veleučilište u Čakovcu

 
Marko Braniša predstavlja tvrtku BERNARDA i njihov Phare 2006 projekt
u čijoj je pripremi pomogla REDEA


Robert Treska predstavlja tvrtku Fero-preis i njihov Phare 2006 projekt


Vjeran Panić govori o tvrtki PPM i novom projektu sufinanciranom iz programa PHARE 2006 te suradnji s REDEA-om


Dio atmosfere s otvorenja novih prostora

 
Mladen Levačić – Levi zaslužan za izvrsnu hranu i uslugu


 Djelatnici REDEA-e s međimurskim županom Josipom Posavcom

na početak…