PREDSTAVLJENA STRATEGIJA RURALNOG RAZVOJA MEÐIMURSKE ŽUPANIJE

PREDSTAVLJENA STRATEGIJA RURALNOG RAZVOJA MEÐIMURSKE ŽUPANIJE

U ponedjeljak, 28. rujna 2009., u Toplicama Sv. Martin javnosti je predstavljena Strategija ruralnog razvoja Međimurske županije. U uvodnom dijelu,  zamjenik župana, gospodin Matija Posavec istaknuo je važnost ovog dokumenta za daljnji održivi razvoj Županije, a okupljenima su se kratko obratili i gospodin Richard Eberlin, predstavnik UN-ove Agencije za hranu i poljoprivredu (UN FAO) koja je pružila stručnu i financijsku potporu projektu, te Pascal Bernardoni iz tvrtke SEEDEV koja je okupila ekipu domaćih i stranih stručnjaka iz različitih područja za rad na ovom projektu. Sadržaj Strategije okupljenima je predstavio direktor Razvojne agencije Međimurje, gospodin Matija Derk.

Izrada ovog važnog strateškog dokumenta trajala je godinu dana, a čitav proces ispred Međimurske županije koordinirala je REDEA. Osim gore spomenute Agencije UN FAO, projekt je podržalo i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. U izradi Strategije korišten je participativni pristup – kroz mnogobrojne radionice i radne sastanke različiti regionalni dionici poput predstavnika institucija, stručnih službi, udruga i tvrtki, ali i pojedinci dali su svoj doprinos, što je uvelike pomoglo pri definiranju razvojnih ciljeva i mjera koje je potrebno provesti. Njihova implementacija  omogućit će daljnji uspješni razvoj ruralnog prostora u Međimurju i povećanje konkurentnosti ove regije.

Dokument Strategija ruralnog razvoja Međimurske županije možete preuzeti na internetskoj stranici http://www.redea.hr/r_includes/sub_links/download/strategija.pdf