PREDSTAVLJANJE SMOTRE ISTRAŽIVAČKIH RADOVA

PREDSTAVLJANJE SMOTRE ISTRAŽIVAČKIH RADOVA


 

7. veljače, u prostorijama Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje održana je konferencija za novinara na kojoj je predstavljanja smotra istraživačkih radova koja će se održati 16. ožujka 2013. u dvorani srednje škole u Prelogu. Ovaj događaj osmišljen je kako bi se omogućilo međimurskim učenicima da na jednom mjestu predstave svoje istraživačke praktične radove. Smotra istraživačkih radova jedna je od najvažnijih aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta „Centar izvrsnosti iz znanosti“ kojeg su zajednički pokrenule Međimurska županija, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, Institut sinergije znanosti i društva te međimurski IT Cluster. Cilj spomenutog projekta je sustavan pristup praćenja i podrške međimurskim učenicima i njihovim mentorima uključenim u izradu istraživačkih radova.

 

Okupljenima su se obratili Ivan Novosel  iz Instituta sinergije i znanosti, gospođa Sonja Tošić-Grlač iz Međimurske župani i Bianka Logožar iz REDEA-e. Naglašena je važnost ovakvih aktivnosti radi poticanja djece da se bave prirodoslovnim znanostima i istraživačkim radom, jer se na taj način stječu praktične vještine korisne u svakodnevnom životu i radu.

 

Još se jednom pozivaju svi  zainteresirani nastavnici i učenici da se prijave na natječaj do 15. veljače 2013. Više o samom natječaju i načinu prijave možete pronaći OVDJE.

Na kraju, važno je naglasiti kako svrha smotre nije natjecanje, nego okupljanje učenika i njihovih mentora radi druženja, razmjene iskustava, ali i prezentacije radova široj javnosti koja se na taj način upoznaje i sa znanošću, kao i s rezultatima istraživanja koje su učenici provodili tokom školske godine.