POZIV ZA UDRUGE KOJE PRUŽAJU USLUGE POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČ. S TEŠKOĆAMA

POZIV ZA UDRUGE KOJE PRUŽAJU USLUGE POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČ. S TEŠKOĆAMA

Cilj Javnog poziva je provedbom projekata udruga osigurati potporu pomoćnika u nastavi radi neposredne pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih školskih aktivnosti, a na temelju izrađenog programa rada pomoćnika u nastavi prema potrebama učenika s teškoćama u razvoju.
Financijske potpore će se dodijeliti udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvojuza one učenike s teškoćama u razvoju kojima nije osiguran pomoćnik u nastavi u 2015./2016. školskoj godini putem natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz sredstava Europskog socijalnog fonda te su njihove projektne prijave u skladu s uvjetima iz Javnog poziva.
Najmanji iznos koji se može zatražiti je 34.875,00 kn, dok najveći iznos nije određen ovim Javnim pozivom. Udruga može zatražiti 100% iznosa za financiranje.
Udruga može prijaviti samo jedan projekt, a vremensko razdoblje za provedbu projekta je od 1. listopada 2015. do 30. lipnja 2016.
Prijava projekta  u partnerstvu je obvezna s minimalno jednom odgojno-obrazovnom ustanovom u kojoj prijavitelj pruža uslugu pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.
Rok za prijavu je 18. rujna 2015. godine.
Više informacija i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.