POZIV NA RADIONICU O DINAMIČNOJ RASVJETI U SKLOPU PROJEKTA DYNAMIC LIGHT

POZIV NA RADIONICU O DINAMIČNOJ RASVJETI U SKLOPU PROJEKTA DYNAMIC LIGHT

meneaMeđimurska energetska agencija d.o.o. kao jedan od 15 projektnih partnera iz 7 zemalja središnje Europe na projektu Dynamic Light, u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine organizira radionicu na kojoj će predstaviti projekt Dynamic Light i karakteristike dinamične rasvjete. Radionica će se održati u Multimedijalnoj dvorani  Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje na adresi Bana Josipa Jelačića 22b u Čakovcu (prostori bivše vojarne) s početkom u 9:00 sati.

Projekt Dynamic Light apliciran je na prvi poziv transnacionalnog programa Interreg Central Europe te je 15. travnja 2016. godine odlukom zajedničkog tajništva odabran kao jedan od 35 projekata koji će biti sufinancirani sredstvima iz navedenog programa. Provodi se od 1. lipnja 2016. godine do 31. svibnja 2019. godine, a ukupna mu je vrijednost 3.505.459,95 eura.

Projekt se koncentrira na smanjenje emisije CO2 te povećanje energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti. Javna rasvjeta uzrokuje otprilike 6% ukupne globalne emisije CO2 te je stoga preporuka da se konvencionalna rasvjetna tijela zamijene za ona energetski učinkovitija. Jedan od identificiranih problema je i taj što javnim tijelima nedostaje strateški pristup kako bi modernizirali svoju rasvjetnu infrastrukturu. Dinamična rasvjeta ima potencijal za dodatnu energetsku učinkovitost, a trenutačni izazovi su nepostojeće pravne smjernice za dinamično zatamnjivanje svjetla te veći početni trošak u usporedbi sa standardnom LED rasvjetom.

Ovim će se projektom demonstrirati proces kako naselje ili grad može implementirati energetski učinkovitu rasvjetu počevši od ideje i analiza, GIS dubinske analize podataka, razvoja strategija do razine financijskih modela, pravila javne nabave pa do implementacije i evaluacije. Navedeno se isprepliće sa zajedničkom implementacijom i testiranjem pilot demonstracijskih investicija kako bi se dokazale pogodnosti i porast prihvaćanja energetski učinkovite rasvjete između krajnjih korisnika i urbanista.

Program radionice:

Vrijeme

Tema predavanja

Predavač

9:00 – 9:30

Registracija sudionika

9:30 – 9:35

Pozdravni govor

Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije d.o.o.
9:35 – 10:00

Projekt Dynamic Light – Prema dinamičnoj, inteligentnoj i energetski učinkovitoj javnoj rasvjeti

Dejan Kovačić, stručni suradnik, Međimurska energetska  agencija d.o.o.
10:00 – 10:30

Analiza utjecaja „dimanja“ na učinkovitost LED drivera

Jurica Perko, Regionalna energetska agencija Sjever
10:30 – 11:00

Svjetlotehnička mjerenja u javnoj rasvjeti

Ljubomir Perušić, IPT-inženjering d.o.o.
11:00 – 11:30

Pauza

11:30 – 12:00

Mogućnosti primjene sustava upravljanja i praćenja potrošnje energije na projektima javne rasvjete

Petra Mesarić, SmartWay d.o.o.
12:00 – 12:30

Predstavljanje projekta NEWLIGHT

Ivan Pržulj, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske REGEA
12:30 – 13:00

Predstavljanje projekta CitiEnGov s naglaskom na Pilot projekt modernizacije dijela javne rasvjete Grada Splita

Hrvoje Matas, Koordinator projekta CitiEnGov, Grad Split
13:00

Pitanja i odgovori te rasprava uz ručak

 

Poziv i program radionice možete naći i u OVDJE.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na radionici, ljubazno Vas molimo da se prijavite najkasnije do ponedjeljka, 22. svibnja 2017. godine putem elektronske pošte na maja.bratko@menea.hr ili telefonom na broj 040/395-559.