POZIV NA RADIONICU “E-TRGOVANJE ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA”

POZIV NA RADIONICU “E-TRGOVANJE ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA”

Internet je omogućio razvoj novih kanala komunikacije, promocije i prodaje koji iz temelja mijenjaju uvjete poslovanja svih poduzeća. Mala i srednja poduzeća trebaju biti posebno proaktivna i inovativna u korištenju ovih kanala kako bi izbjegla zaostajanje za konkurencijom i iskoristila priliku za poslovni iskorak kakav je do sada teško bio moguć. Zbog dostupnih alata, uspješno poslovanje malog i srednjeg poduzeća na globalnom tržištu danas je lakše nego ikada prije. No, da bi ono postalo stvarnost, poduzeće treba poznavati pristupe i servise koji su mu na raspolaganju. Stoga REDEA u okviru projekta ePoslovanje organizira

 
 
RADIONICU
 
E-TRGOVANJE ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA
 
 
utorak, 24. 5. 2011. godine s početkom u 9.00 sati
prostorije Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec
 
Cilj radionice je upoznati sudionike s dostupnim i učinkovitim metodama e-trgovanja te njihovom primjenom u plasiranju proizvoda i usluga preko interneta. Poseban naglasak stavit će se na troškove koje implementacija e-trgovanja zahtjeva na samom početku, kao i usporedbu s klasičnim načinima prodaje. Kroz interaktivni rad polaznici će se upoznati s  koracima u implementaciji e-trgovine te dostupnim servisima za financijske transakcije na hrvatskom tržištu i globalnim servisima koji se koriste u poslovanju s inozemnim klijentima. Tijekom radionice sudionicima će se prezentirati i najpopularniji oblici e-trgovine koji služe za povezivanje tvrtki na globalnoj razini te omogućuju brzo i učinkovito širenje tržišta. Radionica je namijenjena donositeljima odluka u malim i srednjim poduzećima te zaposlenicima u prodaji i informatičkom odjelu.
 
Program radionice:
 
 9.00 – 10.15
Uvod u radionicu – ciljevi
 
Uvod u e-poslovanje
 
e-trgovina – osnove, utjecaj na troškove i prihode, zakonodavni okvir
(predavač: Velimir Sanjković)
 
10:15 – 10:30
Vježba izrade koncepta sustava e-trgovine
 
10:30 – 10:45
 
Pauza
 
10:45 – 12:15
 
e-trgovina – koraci u implementaciji sustava e-trgovine
Načini elektroničkog plaćanja (Payment Gateway)
Dostupni sustavi elektroničkog plaćanja u Hrvatskoj i načini njihovog korištenja (Pay Pal i Moneybookers)
(predavač: Velimir Sanjković)
 
12:15 – 12:30
 
Pauza
 
12:30 – 13:15
e-trgovina između poslovnih subjekata – Business2Bussines (B2B) aspekti
e-trgovine(eBay, Alibaba, Tradekey)
(predavač: Goran Levačić)
 
13:15 – 13:30
Vježba izrade računa na B2B servisima i demonstracija njihovog korištenja
 
 
 
 
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili za sudjelovanje, ispunjeni prijavni obrazac (koji možete preuzeti OVDJE) pošaljite na adresu elektroničke pošte: eposlovanje@redea.hr ili na broj faksa: 040 395 14240 395 542. Krajnji rok za prijavu je 23. 5. 2011. godine.
 
Dodatne informacije o radionici možete dobiti putem telefona pozivom na broj 040 395 560
 
 
Predavači:
 
Velimir Sanjković, dipl. inf.
Poslovnu karijeru započeo je u Švicarskoj po završetku varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Radeći na informatičkim projektima skuplja iskustva i znanja korištenjem raznih tehnologija i operativnih sustava. Po povratku u Hrvatsku osniva S-Soft Software Development, tvrtku specijaliziranu za razvoj web aplikacija. Posjeduje višegodišnje iskustvo u implementaciji web dućana za cijeli spektar klijenata u raznim područjima djelovanja. Voditelj je Microsoft lokalne zajednice za područje Čakovca i Varaždina, govornik na konferencijama Advanced Technology Day i Windays, te vanjski suradnik Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.
 
 
Goran Levačić, dipl.inf.
Stručni suradnik na projektu Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje u REDEA-i, specijalizirao se na području kreiranja digitalnog sadržaja za edukaciju. Radio je na izradi projekata e-učenja u sklopu stručnog usavršavanja u Siemens Energy Services te kao analitičar informacijskih sustava u Atos Origin. U posljednje dvije godine radi kao voditelj obrazovnih programa stručnog usavršavanja Web i Grafičkog dizajna u Zagrebu u Infokatedri te kao asistent nastave na Grafičkom fakultetu u Zagrebu na Katedri za multimediju i informacijske sustave. Od 2009. godine suradnik je informatičkog mjesečnika PC Chip u kojem objavljuje tekstove o softverskim alatima. Posjeduje Adobe ACE CS5 Dreamweaver certifikat. Profilirao se kao stručnjak u izradi programa obrazovanja, transferu tehnologija te prenošenju informatičkih znanja.