POZIV NA INFO DAN O PROGRAMU ERASMUS+ SPORT

POZIV NA INFO DAN O PROGRAMU ERASMUS+ SPORT

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor pozivaju predstavnike neprofitnih sportskih udruga, jedinica lokalne i područne samouprave, neprofitnih javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa na info dan o programu Erasmus+ Sport koji će se održati 15. prosinca 2015. u Zagrebu (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38) s početkom u 9 sati.

Cilj info dana je predstaviti mogućnosti korištenja potpora u okviru programa Erasmus+ Sport svim zainteresiranim dionicima i potencijalnim korisnicima programa u Republici Hrvatskoj.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu najkasnije do  8. prosinca 2015. do 16 sati. Najkasnije dan prije održavanja info dana sudionicima će biti dostavljena potvrda o sudjelovanju koju moraju predočiti na ulazu u ministarstvo.

Prijavnicu i program možete pronaći OVDJE.

Na info danu o programu, predstavnice REDEA-e Ana Kralj i Ana Mikulić predstavit će projekt ON THE MOVE.

Voditelj projekta “On the move” je Međimurska županija, a partneri na projektu dolaze iz 5 europskih zemalja i to Velike Britanije, Slovenije, Malte, Portugala i Slovačke. Cilj projekta je pridonijeti podizanju svijesti o potrebi fizičke aktivnosti i zdrave prehrane kao temelja zdravog načina života kod predškolske djece i njihovih roditelja. Projektom će se u svih 6 zemalja partnera organizirati tjedni (besplatni) sportski programi za djecu od 4 do 7 godina, a koji će uključivati gimnastiku, plivanje i atletiku te programi za obitelji (sportska događanja, kulinarske radionice i savjetovanja s nutricionistima).

sport-erasmus