POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE ZA PRIMARNU POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE ZA PRIMARNU POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini objavljen je na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa, kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja pokretanjem poljoprivrednog gospodarstva te bavljenja primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini otvoren je od 18. veljače do 18. ožujka 2020. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u kategoriji Aktualni javni pozivi , u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim jedinicama.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja