POTPISANI UGOVORI ZA PRIPREMU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA EUROPSKI FOND ZA REGIONALNI RAZVOJ

POTPISANI UGOVORI ZA PRIPREMU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA EUROPSKI FOND ZA REGIONALNI RAZVOJ


U Ministarstvu poduzetništva i obrta 4. studenog 2013. održano je svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima poduzeća koja su podnijela prijave na Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj i uspješno prošla evaluacijski postupak.


Projektni prijedlozi uspješnih prijavitelja koristit će tehničku pomoć stručnjaka koji će im pomoći u pripremi projektne dokumentacije kako bi mogli kandidirati spremne projektne prijedloge na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Među 19 poduzeća koja će primiti tehničku pomoć stručnjaka u daljnjem razvoju projekata su  i Ferro-Preis d.o.o. iz Čakovca, za projekt izgradnje novog postrojenja za taljenje željeza, zamjene kupolnih peći sa srednje frekventnim indukcijskim elektro pećima, uključujući izgradnju novog skladišta za sirovine, transformatorskog postrojenja i dogradnju proizvodne hale te Aqua aera terra d.o.o. iz Draškovca, za projekt izgradnje vodenog, wellness, lječilišnog i termalnog parka.


Do kraja godine očekuje se objavljivanje natječaja za bespovratna sredstva, u sklopu kojeg će pojedinačne potpore iznositi do 3,5 milijuna eura pri čemu će stopa sufinanciranja od strane poduzetnika iznositi 40-60%.


Više informacija možete pronaći OVDJE.