POSLOVNI RAZGOVORI HRVATSKIH I MAÐARSKIH PODUZETNIKA

POSLOVNI RAZGOVORI HRVATSKIH I MAÐARSKIH PODUZETNIKA

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje – REDEA-e, 1. ožujka 2011. u prostoru Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje u Čakovcu, 1. ožujka 2011. održani su  poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih poduzetnika iz pograničnog područja, Međimurske i Varaždinske županije te županija Zala i Somogy.

Svrha poslovnih razgovora bila je postići izravnu komunikaciju hrvatskih i mađarskih poduzetnika kako bi se iskoristile mogućnosti za širenje tržišta i pronalazak novih poslovnih partnera.

Sastanku je prisustvovalo tridesetak poduzetnika iz četiri spomenute županije, od kojih su najviše predstavnika dale metaloprerađivačka i drvna industrija. Cilj organizatora bio je okupiti hrvatska i mađarska poduzeća, koja obavljaju iste ili slične djelatnosti kako bi poslovni razgovori bili što konkretniji i kako bi se povećala mogućnost gospodarske suradnje. Ishod toga bio je niz ozbiljnih poslovnih razgovora u kojima je dogovorena daljnja poslovna komunikacija. Sami poduzetnici bili su iznimno zadovoljni cijelim događajem, te su naglasili, kako su ostvarili izuzetno korisne kontakte i kako postoji veliki potencijal za buduću suradnju.

Ovaj susret poduzetnika organiziran je u sklopu provedbe projekta PrE-Mu-Dra kojeg zajednički provode REDEA, HGK – Županijska komora Varaždin, Zaklada poduzetničkog centra Somogy županije te Fondacija Zala županije za promicanje poduzetništva kao vodeći partner.

Projekt PrE-Mu-Dra (Promocija poduzetništva i suradnje u pograničnom području) ima za cilj korištenjem različitih instrumenata podići razinu poznavanja gospodarske aktivnosti u pograničnom području te stvoriti mogućnosti za izravnu komunikaciju među tvrtkama s potencijalom prekogranične suradnje.