POSJET ALBANSKE DELEGACIJE REGIONALNOJ RAZVOJNOJ AGENCIJI MEĐIMURJE

POSJET ALBANSKE DELEGACIJE REGIONALNOJ RAZVOJNOJ AGENCIJI MEĐIMURJE


U srijedu, 24.10.2012. godine Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje, u sklopu studijskog putovanja, posjetila je albanska delegacija sastavljena od donositelja odluka na regionalnoj i nacionalnoj razini. Kako je  trenutno Albanija u procesu formiranja regionalne razine upravljanja i osnivanja razvojnih agencija, ovo studijsko putovanje omogućit će budućim direktorima razvojnih agencija iz te zemlje da iz hrvatskih primjera dobre prakse odluče o organizacijskom modelu  svojih razvojnih agencija.

 

Delegaciju je u Čakovcu primila direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje, gospođa Sandra Polanec Marinović. U kratkoj prezentaciji gostima je predstavljena Međimurska županija, način na koji je organizirana i koje aktivnosti provodi naša regionalna agencija i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.  Posebno zanimanje gosti su pokazali  za koncept Centra znanja unutar kojeg  djeluju Međimursko veleučilište, REDEA i TICM, kao i za neke specifične  projekte koje je provela REDEA.

 

Od direktorice REDEA-e članovi delegacije dobili su niz korisnih savjeta  i preporuka koje će im koristiti u kreiranju vlastitih regionalnih strategija i planiranja regionalnog razvoja uz pomoć dostupnih sredstava financiranja sa EU razine. 

 

rsz_img_8951                          rsz_img_8953