PODUZETNICIMA GOTOVO 12 MILIJUNA KUNA ZA POBOLJŠANJE POSLOVNIH PROCESA

PODUZETNICIMA GOTOVO 12 MILIJUNA KUNA ZA POBOLJŠANJE POSLOVNIH PROCESA

xd

xdMinistar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u petak 16. siječnja 2015. su poduzetnicima svečano uručili 24 ugovora o bespovratnim potporama iz projekta „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Riječ je o projektu kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.
 
Na ovaj poziv koji provode Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) do 31. prosinca 2014. zaprimljeno je 400 prijava.

 

Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015. godine. Visina pojedinačne potpore iznosi od 150.000 do 750.000 kuna.

 

Među dobitnicima je i jedna međimurska tvrtka – Xenia design, studio za design tekstila i odjeće. Naziv projekta je Operacionalizacija procesa izradom softwarea i  nabavom računalne opreme u vrijednosti 688.916 kuna. Tvrtka je dobila 480.797,42 kune bespovratnih sredstava za uvođenje specijalnog softvera za on line narudžbe i planiranje proizvodnje, praćenje radnih naloga i kontrolu zaliha, povećanje kvalitete dizajna uvođenjem CAD – CAM programa za dizajniranje. Na potpisivanju ugovora bila je Ksenija Vrbanić, vlasnica i poznata dizajnerica.

 

Popis svih dobitnika potpore možete pronaći ovdje.