POČETAK AKTIVNOSTI OKO DODJELE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA STOČARIMA BEZ JAVNOG POZIVA

POČETAK AKTIVNOSTI OKO DODJELE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA STOČARIMA BEZ JAVNOG POZIVA

kraviceMinistarstvo poljoprivrede će, putem Agencije za poljoprivredno zemljište, Hrvatske poljoprivredne agencije, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Savjetodavne službe, u ponedjeljak 20. travnja 2015. godine početi sa aktivnostima dodjele poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, bez javnog poziva, stočarima koji nemaju dovoljno zemlje za proizvodnju hrane za ishranu stoke.

Prema procjenama Ministarstva poljoprivrede u Hrvatskoj je više od 10.000 stočara koji nemaju dovoljno poljoprivrednog zemljišta za proizvodnju na svojim farmama temeljem broja uvjetnih grla stoke upisanih u Jedinstveni registar domaćih životinja i ARKOD.

Hrvatska poljoprivredna agencija i Savjetodavna služba od ponedjeljka će službeno započeti pozivati sve korisnike čija stoka je upisana u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), a kojima nedostaje poljoprivredno zemljište na ispunjavanje prijavnog obrasca.

OKVIRNI ROK ZA PRIJAVU JE 15 DANA – 20.04.-04.05.2015.

Sve informacije oko daljnjih aktivnosti korisnici će dobiti od Hrvatske poljoprivredne agencije i Savjetodavne službe. Kontak brojevi područnih ureda u Čakovcu:

Savjetodavna služba (040) 373 377

Hrvatska poljoprivredna agencija  (040) 384 590

Izvor: www.apprrr.hr