PARTNER REDEA-E HAIX OBUĆA KREĆE S IZGRADNJOM PROIZVODNOG POGONA

PARTNER REDEA-E HAIX OBUĆA KREĆE S IZGRADNJOM PROIZVODNOG POGONA

To u Njemačkoj ne bi bilo moguće – naslov je pisma kojeg je asistent voditelja poduzeća HAIX Obuća g. Markus Lins 14. siječnja 2009. godinu uputio međimurskom županu g. Josipu Posavcu zahvaljujući mu na suradnji i posredovanju u otvaranju njihovog proizvodno-logističkog centra u Maloj Subotici: „Mi, poduzeće HAIX Obuća, želimo se ovim putem još jednom srdačno zahvaliti kod odgovornih osoba u Međimurskoj županiji i kod Vašeg tima za super brzu i bez problematičnu obradu i podjelu svih dozvola za novogradnju industrijske hale našeg novog proizvodnog i logističkog centa s izvozom u cijeli svijet“ – stoji između ostalog u spomenutom pismu.

U prilogu, g. Lins je dostavio i primjerak časopisa „AKTUELL“ njemačko-hrvatske industrijske komore koji donosi članak o projektu HAIX Obuće uz veliku pohvalu Međimurskoj županiji.
Časopis „Aktuell“ je dostupan čitateljima u Hrvatskoj, Njemačkoj i BIH, a namijenjen je prvenstveno poslovnim ljudima i potencijalnim investitorima. Elektronsko izdanje časopisa dostupno je na web stranici
http://kroatien.ahk.de/. U svakom slučaju, ovo je lijepo i vrijedno priznanje županijskoj vlasti i njezinoj gospodarskoj politici privlačenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mjesta.

U nastavku prenosimo vam cijeli tekst članka objavljenog u časopisu „Aktuell“ (broj 30, zima 2008/2009) pod naslovom: „HAIX Obuća: Polaganje kamena temeljca prije Božića“

„To u Njemačkoj ne bi bilo moguće – čudio se management poduzeća HAIX Obuća d.o.o. iz Čakovca kad je primio lokacijsku dozvolu u roku manjem od mjesec dana od predavanja zahtjeva. Ova brza i neproblematična obrada bila je između ostalog moguća zahvaljujući fleksibilnom razmišljanju djelatnika u upravi Međimurske županije koji su orijentirani ka rješavanju i koji su uspjeli okupiti sve odgovorne osobe za jedan stol.

Ukupni tim na projektu radi pod velikim pritiskom kako bi radovi bili započeti prema zadanim rokovima. Tako je tim oko gospodina Perhoča, arhitekte projekta i vlasnika firme Urbia već u finalnoj fazi izrade planova. Gospodin Vizinger iz IGH koja koordinira projekt i vodi nadzor nad gradnjom, ocjenjuju ponude i savjetuju poduzeće HAIX Obuća u građevinsko-tehničkim pitanjima, tako da je postavljanje kamena temeljca moguće već prije Božića.

Novi HAIX razvojni, logistički i produkcijski centar biti će izgrađen za budućnost. Uzet će se u obzir obnovljivi izvori energije, kao npr. korištenje termičkih voda, solarnih ćelija, rekuperacija topline itd. isto kao i novi izolacijski i građevinski materijali prema najnovijim europskim standardima gradnje.
HAIX, vodeći proizvođač obuće za vatrogasce, vojsku, policiju, šumarstvo i lov – postavlja nove mjere u izgradnji industrijskih pogona.“

www.haix.com