OTVORENJE TVORNICE VRHUNSKE MODNE OBUĆE PAUL GREEN U PRELOGU

OTVORENJE TVORNICE VRHUNSKE MODNE OBUĆE PAUL GREEN U PRELOGU

U petak 19. srpnja 2013. godine u Gospodarskoj zoni Prelog Sjever bilo je iznimno svečano. Naime, austrijska tvornica obuće Paul Green proslavila je otvorenje novog pogona u kojem će u prvoj fazi, do kraja tekuće godine, zaposliti 150 radnika.
 

Samom otvorenju prisustvovali su svi poslovni partneri uključeni u realizaciju projekta izgradnje pogona, predstavnici lokalne vlasti kao i prvih 43 novozaposlenih, mahom djelatnica iz Preloga i okolice. REDEA je kao one stop service centre za ulagače pružala podršku i obliku savjetovanja prilikom pokretanja poslovanja.
 

Predstavljen je projekt ulaganja u vrijednosti 10 milijuna eura, a ujedno su najavljeni i planovi za daljnjim ulaganjima u povećanje kapaciteta s ukupnim zapošljavanjem od 500 osoba u razdoblju od dvije godine te izgradnja logističkog centra. Direktor g. Bojan Režonja ističe kako je siguran da nisu pogriješili u odluci da ulažu u gradu Prelogu, zbog odlične poslovne infrastrukture, kvalitetne radne snage, poticajnog poslovnog okruženja i susretljivosti lokalne zajednice. Građevinska dozvola dobivena je unutar 10 radnih dana, a sama izgradnja tvornice trajala je manje od godinu dana. Austrijski investitori vrlo su zadovoljni i hrvatskim poslovnim partnerima odnosno kvalitetom, brzinom i pouzdanošću projektanata te izvođača radova.