OTVORENE PRIJAVE ZA LJETNE TVORNICE ZNANOSTI

OTVORENE PRIJAVE ZA LJETNE TVORNICE ZNANOSTI

Ove se godine ponovo organizira Ljetna tvornica znanosti (LjTZ 2013), znanstveno-edukacijske radionice za mlade od 9 do 18 godina. Jedna od lokacija gdje se LjTZ 2013 odvija je i Čakovec, od 21. do 27. srpnja u Tehničkoj školi Čakovec. Osim toga LjTZ se odvija i u Samoboru (u istom terminu kad i radionice u Čakovcu), te u Splitu (od 29. 7. do 4. 8.). U Čakovcu se ovog puta nudi 9 različitih radionica iz fizike, biologije, geologije, matematike, informatike i astronomije, prilagođenih uzrastu (zanimljivih naziva: Pozor! Hrana u epruveti; Stanice im duguju besmrtnost, Kleopatra ljepotu, a ljudi zdravlje; Od gejmera do programera; itd.), a planirano je primiti sveukupno 58 sudionika.

Projekt se održava od 2007. godine, a do sad je na radionicama sudjelovalo oko 450 djece razne dobi i iz raznih zemalja, ali većina sudionika dolazi iz mjesta u kojima se radionice odvijaju. Radionice organiziraju i izvode studenti u suradnji s Mediteranskim institutom za istraživanje života (MedILS, Split), gdje je ideja o LjTZ-u i krenula, te s Institutom sinergije znanosti i društva (S3I, Čakovec) i Klubom samoborskih studenata (KSS, Samobor). Osim toga surađuju s Društvom za edukaciju van okvira (EVO, Zagreb) i Društvom Znanost.org (Znanost.org, Split). 


Prijava za radionice primaju se preko internetske stranice Ljetne tvornice znanosti, gdje se nalaze točne upute kako se prijaviti kao i opisi pojedinih radionica. LjTZ je prisutan i na Facebooku, pa stalno svježe informacije možete pratiti i tamošnjoj stranici.