OTVOREN LIFE NATJEČAJ ZA 2018. GODINU

OTVOREN LIFE NATJEČAJ ZA 2018. GODINU

Otvoren je natječaj za prijavu projektnih prijedloga na Program LIFE u 2018. godini. Ove godine kroz Program LIFE ulaže se gotovo 400 milijuna eura u očuvanje prirode, zaštitu okoliša i klimatske aktivnosti.

Novost ovogodišnjeg natječaja je prijava projekata na potprogram Okoliš u dvije faze, dok prijava projekata na potprogram Klimatske aktivnosti ostaje ista kao i do sada – predaje se puna projektna prijava.

LIFE projektne prijedloge mogu prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije: javna tijela, privatne komercijalne organizacije i neprofitne organizacije.

Odabrani projekti sufinanciraju se u iznosu do 55 % prihvatljivih troškova, osim projekata iz Prirode i bioraznolikosti koji se sufinanciraju najviše do 60 %, dok projekti usmjereni na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta i tipova staništa propisanih EU Direktivama o staništima i pticama mogu ostvariti najviše do 75 % sufinanciranja.

Detaljne informacije i potrebnu dokumentaciju za prijavu LIFE projekata  možete pronaći OVDJE.

Rokovi: 

  • 12. lipnja 2018. – Rok za dostavu koncepta za prioritetno područje „Okoliš i učinkovito korištenje resursa“. 
  • 14. lipnja 2018. – Rok za dostavu koncepta za prioritetno područje „Priroda i bioraznolikost“. 
  • 05. rujna 2018. – Rok za dostavu koncepta za Integrirane projekte.
  • 12. rujna 2018. – Rok za dostavu punih projektnih prijedloga za potprogram Klimatske aktivnosti.
  • Listopad 2018. – Poziv za dostavu punog projektnog prijedloga za potprogram Okoliš.
  • Siječanj 2019. – Rok za dostavu projektnih prijedloga za potprogram Okoliš.
  • 14. ožujka 2019. – Rok za dostavu projektnih prijedloga za Integrirane projekte.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike organizira  7. svibnja 2018. u Zagrebu, LIFE info dan povodom otvaranja LIFE natječaja na kojem će biti predstavljene novosti ovogodišnjeg natječaja.

Nacrt dnevnog reda kao i poziv na sudjelovanje bit će objavljeni uskoro, a sve novosti moguće je pratiti na stranici www.lifeprogramhrvatska.hr.